Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Liga za ostanak Prve muške lige, 5. kolo

Zagrebačka Mladost bolja od puntamiške

Autor: Paulo Sarić

15.04.2023. 16:12
Zagrebačka Mladost bolja od puntamiške

Foto: Marin Sušić/HKS



Košarkaši Opus Puntamike poraženi su na gostovanju kod razvojne momčadi Cedevite Junior rezultatom 83:80. Susret petog kola Lige za ostanak Prve muške lige nije donio „promjenu fortune“ za mladiće Jakova Vladovića koji su, dobrom otporu u nastavku, još jednom bili primorani suparnicima stisnuti ruke i čestitati na osvojena dva boda.


Ključnim se pokazalo vrlo loše otvaranje susreta zadarskog sastava koji je rano upao u dvoznamenkasti minus. Nekoliko ubačaja Borne Jurele nije bilo dovoljno da pokrene puntamiški napad koji je „dizelaški“ proradio tek u drugoj dionici, no domaćini su do tad već pobjegli na plus 22 i pronašli „povoljne vjetrove“ na kojima su plovili sve do kraja utakmice. Tek kada su se Jureli u nastavku prvog poluvremena priključili suigrači, prije svega Šimun Lončar, Angelo Kovačević i Dominik Zelanto, semafor je pokazivao nešto pristojniji zaostatak iz gostujuće perspektive. U svlačionice se otišlo s prednošću Mladosti 47:32, no da se ne planiraju tako lako predati igrači Jakova Vladovića su pokazali pretkraj treće četvrtine kada su na krilima sedam vezanih poena Zelanta prvo smanjili na minus deset, da bi koju minutu potom nakon koša i dodatnog slobodnog bacanja Jurele prišli i na jednoznamenkasti zaostatak (62:53).


S istim odstojanjem se ušlo i u završnih deset minuta tijekom kojih su Puntamičani u nekoliko navrata ozbiljno priprijetili, prišavši prvo na dva posjeda minusa, a potom i na u potpunosti otvorenih 82:77, no za potpuni preokret nije bilo snage. Lončar je dvaput bio neprecizan izvan linije 6.75, da bi potom ruka zadrhtala i Kovačeviću, pa je „treća sreća“ Lončara za prilazak na 82:80 ipak došla prekasno. Do kraja je ostalo dvadesetak sekundi, no Zemljić je s druge strane bio polovičan s linije penala pa je Puntamičanima ostalo tek tricom tražiti produžetak. Nakon duge akcije, lopta je došla do Barića, ali je njegov dalekometni pokušaj zapeo na obruču te su dva boda ostala na Velesajmu.




Domaćine je predvodio mladi Noa Zemljić s 19 poena i pet skokova, dok je Borna Jurela s 25 koševa te po šest asistencija i uhvaćenih lopti bio najefikasniji u redovima zadarskog sastava, a pratili su ga Šimun Lončar i Dominik Zelanto s 22, odnosno 17 poena.