ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Premijer liga, 31. kolo

NOVA POBJEDA ZADRA: Zadrani protutnjali parketom Cibone

Autor: Andrija Dešpoja

15.04.2024. 19:33
NOVA POBJEDA ZADRA: Zadrani protutnjali parketom Cibone

Foto: Mate Komina



Košarkaši Zadra protutnjali su parketom Cibone u 31. kolu Premijer lige, nadigravši pretežito juniorski sastav Dine Repeše sa 70:92. Time su igrači Danijela Jusupa potvrdili jedinicu u doigravanju, jer teško da će propustiti priliku uzeti pobjedu u preostala dva domaća susreta kontra Splita i slabašnog Bosca.


Uz laganu šetnju zagrebačkim Domom sportova Jusup je imao privilegiju počastiti odmorom Luku Božića, Marka Ramljaka i Karla Žganeca, dok su Lovro Mazalin i Dario Drežnjak participirali u igri tek oko deset minuta.


Dario Drežnjak (KK Zadar)


Otpor Cibosa


U takvom jednom srazu B momčadi Zadra i C selekcije Cibone, trener gostiju je iz svoje standardne petorke na parket poslao jedino Arijana Lakića, na drugoj strani Dino Repeša je općenito na raspolaganju imao tek dvojicu seniora, Ivana Perasovića i Ivana Majcunića, dok je ostatak rostera popunjen golobradim momcima iz omladinskog pogona. A i takva Cibona je za uvodnih pet minuta natjerala Zadrane na mučenje s prilagodbom na zonsku obranu pa je na semaforu dugo stajalo vaterpolskih 2:3. Ipak, drugi dio prve dionice donio je ogromne pomake u napadačkom dijelu pa su se gosti na račun Adema Mekića uzdigli do dvoznamenkastog vodstva (2:13), dok se u sami smiraj uvodnih deset minuta tricom Lakića i ubačajima Juna Davisa pospremila fina zaliha od 13 koševa (8:21).




Neiskusna i fizički indiferentna domaća postava poprilično je kaskala za gladnim Jusupovim rezervistima, a uvidio je to i strateg gostiju koji je već početkom druge četvrtine poslao na parket svog 12. igrača, mladog Vicu Grbića, dok je ulazak Krševana Klarice i Petra Vujačića stavio na još veće muke Repešine momke koji su u 14. minuti zaostajali okruglih 20 poena (12:32). Djelovalo je da će se Zadrani prošetati Draženovim domom kao po Kalelargi, no nisu tako mislili mladi Cibosi koji su pomalo i neočekivano uzvratili predvođeni Majcunićem i Perasovićem. Napravili su „Vukovi“ pravu pomutnju u gostujućim redovima 16:1 serijom te su se dvije minute prije odmora primaknuli na samo pet poena zaostatka (28:33), a poluvrijeme su zaključili s, iz njihove perspektive, odličnih sedam koševa minusa (30:37).


Petar Vujačić (KK Zadar)


Jambrović predvodio


Imao je sigurno što za reći Jusup svojim igračima u svlačionici, nedopustivo je bilo podcjenjivanje koje je brzo okrenulo momentum na terenu te se očekivao u nastavku odlučniji pristup protivniku koji nije imao što za izgubiti. A u tom pogledu išli su u prilog Zadranima i zakoni fizike pa se uz malo više truda nije trebao dugo čekati povratak u dvoznamenkaste vode. Predvodnikom se pokazao Dario Drežnjak koji je otvorio treću dionicu dvicom i tricom, svoj doprinos je dao i Lakić, dok su nekoliko kvalitetnih završnica prezentirali Mekić i Jambrović. Sve je to bilo dovoljno za 18 plusa (35:53), da bi se u posljednju četvrtinu otišlo na krilima Klarice do još izdašnijih 27 viška (45:72). Tu je priči u čudnovatom hrvatskom derbiju bio kraj, a u preostalih deset minuta Zadrani su se pokazali milostivima i dopustili hrabrim mladim „Vukovima“ častan poraz.


Najefikasnijim se u gostujućim redovima pokazao Jambrović s 20 koševa i šest skokova, 14 je zabio Vujačić, dok je 12 ubačaja dodao Drežnjak. Kod domaćina je odličan bio Perasović s 31 košem