ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Premijer liga, 31. kolo

Preko ranjenih Cibosa do potvrde jedinice

Autor: Andrija Dešpoja

15.04.2024. 08:51
Preko ranjenih Cibosa do potvrde jedinice

Foto: Luka Jeličić



Kako to obično biva kada su u pitanju košarkaši Zadra i njihov raspored utakmica onda mogućnost ikakvog odmora ne dolazi u obzir. Poslije podgoričke putešestvije, nisu se vratili doma već su produžili prema Zagrebu gdje ih danas očekuje novi izlazak na parket. Protivnik je, ni manje ni više, nego Cibona, koja kako god osakaćena i s tek petoricom seniora nije momčad za odmarati nakon neumoljive kombinacije putovanja i utakmica, a kontra »Vukova« će im biti već osma u samo 19 dana. Ni NBA-ligaši nemaju takav ritam, isticao je i ističe taj fizički i mentalni mlinac Danijel Jusup praktički cijelu sezonu, koji dobro zna da se plakanjem neće dobiti ništa. A sraz s Cibosima mogao bi njegovim igračima donijeti mnogo po pitanju startne jedinice u skorašnjem doigravanju. Slavlje u Draženovom domu donijelo bi potvrdu tog cilja, iako ne matematički, a ta grana znanosti je pak jedina na strani najslabijeg premijerligaša Bosca u posljednjem kolu. Današnja pobjeda bi, uz očekivani uspjeh kontra Bosca, zatvorila vrata Splitu da se ipak domogne jedinice.


A i dalmatinski derbi u pretposljednjem kolu bi izgubio na bodovnoj važnosti, što je sigurno benefit koji će Jusupu dobro doći u toliko iščekivanoj regeneraciji svoje svlačionice. Svakako će kontra oslabljenih »Vukova« kojima se još u prošlom kolu »za žuntu« ozlijedio motor momčadi Krešimir Radovčić trebati zaraditi odmor, a kad je u pitanju odmor tu bi i klupa Zadra trebala pomoći izraubanim nositeljima u »podgoričkom subotnjem masakru«. Odnosi se to i na, u zadnje vrijeme razigranog, Krševana Klaricu koji ne sumnja da će se morati suprotstaviti vrlo borbenoj Ciboni.


– Nakon ABA lige opet se okrećemo Premijer ligi, čeka nas Cibona koja je, iako oslabljena, i dalje jedan od najjačih sastava u prvenstvu, što su pokazali u zadnjem kolu u kojem su u gostima držali Split do samoga kraja u neizvjesnosti – istaknuo je mladi bek-šuter Zadra koji je svjestan da eventualno podcjenjivanje ranjenog protivnika donosi neželjene komplikacije.




– Nedavno im se ozlijedio bitan igrač Radovčić, tako da praktički igraju s pet seniorskih igrača. U obrani onda često postave zonu, što može biti nezgodno. Ne smijemo ih nikako podcijeniti, te ćemo se u ovom kratkom vremenu pokušati najbolje pripremiti za njih i ući s maksimalnim pristupom kako bismo potvrdili startnu jedinicu pred doigravanje – kazao je Klarica uoči utakmice koja počinje u 18 sati.