ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Reakcije trenera

Jusup: Nije još ništa gotovo, u Zadru će biti druga utakmica

Autor: Andrija Dešpoja

13.04.2024. 22:21
Jusup: Nije još ništa gotovo, u Zadru će biti druga utakmica

Foto: Filip Roganović/KK Budućnost



Budućnost je i dalje velika enigma za košarkaše Zadra, pali su po četvrti put ove sezone pod sastavom iz Podgorice, a u ovoj čak i najvažnijoj od svih prethodnih izgubili su i s najvećom razlikom. Bilo je minus 30 u prvom kolu, dok je prva utakmica četvrtfinalne serije donijela potpuni potop momčadi Danijela Jusupa koja je, izuzev prvog poluvremena u kojem je koliko-toliko bila blizu, u nastavku potpuno nestala s parketa Sportskog centra Morače. Jusupova družina bila je doslovno pometena od strane domaće momčadi koja je potvrdila da je nekoliko razina iznad i da će biti vrlo teško Zadranima doći do majstorice koja bi ih ostavila u igri za prolaz u polufinale.


Danijel Jusup (KK Zadar)


Iscrpljujući ritam


Nije lako bilo ni treneru Jusupu izaći pred predstavnike medija nakon malo je reći debakla njegovih igrača, no optimizam ga ne napušta iako će biti zahtjevan zadatak pronaći snage za uzvrat u petak na Višnjiku.


– U prvom poluvremenu smo dobro stajali na terenu i solidno igrali obranu, a Ferrell je pogađao s devet metara, obrana je teško mogla nešto više napraviti. U drugom poluvremenu smo se raspali. Zašto? Ovo je nama 64. utakmica sezone i ne mogu previše zamjeriti igračima. Više ne znamo što igramo, protiv koga igramo, non-stop smo u autobusu, to je izuzetno iscrpljujuće. Za dva dana igramo protiv Cibone, a roster je takav da igrači s klupe ne mogu na ovoj razini igrati. Koliko mogu napravim, očekivao sam da ćemo drugo poluvrijeme za nijansu biti bolji – opravdao je strateg Zadra sebe i svoje štićenike nakon rezultatske katastrofe u Podgorici, no srećom ne igra se serija na koš razliku pa je Budućnost povela sa „samo“ 1-0, i prilike za povratak u život još ima. Naravno, u uzvratu će se sigurno pojaviti neki drugi, puno bolji, Zadar. Toga je svjestan i Jusup koji neće propustiti napraviti sve da se četvrtfinalna serija vrati u crnogorsku prijestolnicu.




– U Zadru će biti sasvim druga utakmica, pred svojim navijačima ćemo izgledati bolje. Žao mi je što što večeras nismo izgledali malo bolje, ali slijedi nam nova utakmica koja kreće od 0:0, a bilo je slučajeva da prva utakmica bude ovakva pa da druga bude u neizvjesnosti. Budućnost igra jednu dobru obranu, mogu defenzivno odgovoriti, tricama, unutrašnjom igrom, trčanjem, taj intenzitet igre je teško pratiti. Dok smo to mogli bilo je dobro, ali kad su nastavili onda smo pali i tu je nastala ta razlika – kazao je 62-godišnji trener koji je potom morao objasniti zašto Božić nije bio ni blizu svoje razine igre. Završio je Bjelovarac s tek dva poena u 34 minute provedene na parketu. Izgleda da Budućnost ima recept za svog bivšeg igrača jer je i u prethodnoj ogledu u osnovnom dijelu sezone Božić bio vrhunski zatvoren od strane Žakeljovog sastava s četiri ubačaja. Jusup je odagnao sumnje da je u pitanju zanimanje Valencije, i obećao pravog Božića u petak u drugoj utakmici.


– Božiću nije lako, malo sam s njime razgovarao. Nije to sad Valencia, nego enormna potrošnja, svaku utakmica mora vući, igrati, to je jedna mentalna zasićenost i to se danas manifestiralo. On je natjecatelj, neće noćas spavati, zapamtit će ovo i u Zadru će biti bolji.


Andrej Žakelj (KK Budućnost)


I Božić je čovjek


U suprotnom taboru, pak, dijametralno suprotno raspoloženje. Za Žakelja nije mogla bolje krenuti četvrtfinalna serija, jer njegova momčad je odradila gotovo savršenih 40 minuta.


– Malo nervozan početak, premekani smo bili, nismo bili agresivni i neke taktičke situacije nismo poštovali i Zadru smo dopustili da ostanu u igri. U drugom poluvremenu smo krenuli agresivnije u obrani i iz toga dobili lagane poene. Tek je prva pobjeda, treba analizirati utakmicu, u Zadru će biti sasvim drugačije – kazao je strateg Budućnosti pa stao u obranu MVP-ja sezone koji je potpuno zaustavljen od strane njegovih igrača.


– I Božić je čovjek, ovakve utakmice su sastavni dio igre. Imali smo više opcija kako da ga ostavimo na što manje poena, siguran sam da će biti motiviran pred svojom publikom i očekujem motiviranog Božića u drugoj utakmici.