Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Skijanje

Nova pobjeda Odermatta u veleslalomu, Zubčić šesti

Autor: Hina

02.03.2024. 22:29
Nova pobjeda Odermatta u veleslalomu, Zubčić šesti

Foto: Filip Zubčić/Foto REUTERS

Odermatt je prvom pobjedom u Aspenu osigurao mali Kristalni globus u veleslalomuASPEN Švicarski skijaš Marco Odermatt još je jednom ove sezone dominirao u Svjetskom kupu te je ostvario novu veleslalomsku pobjedu u Aspenu, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ove subote bio šesti.


Odermatt je u petak, prvom pobjedom u Aspenu, osigurao mali Kristalni globus u veleslalomu. U subotu je još jednom slavio premda je u prvoj vožnji bio treći. No, došao je u devetom veleslalomu sezone do devet pobjede, a računamo li kraj prošle sezone u ovoj disciplini ima čak dvanaest pobjeda u nizu.


Ovom prilikom Odermatt je u drugoj vožnji preskočio Norvežanina Alexandera Steen Olsena koji je bio prvi te sunarodnjaka Loica Meillarda koji je bio drugi u prvoj vožnji. Na kraju je Meillard ostao drugi, dok je Steen Olsen pao na 17. mjesto zbog velike pogreške u drugom ‘laufu’.
Kao i prvu tako je Zubčić vrlo solidno odradio i drugu vožnju te je napredovao sa sedmog na konačno šesto mjesto. Imao je na kraju 1.23 sekunde zaostatka za Odermattom. U poretku veleslaloma Zubčić je sada drugi s 370 bodova. Ima dva boda više od Meillarda, dok je daleko iznad svih Odermatt s 900 bodova.


U ukupnom redoslijedu također je nedodirljiv Odermatt koji ima 1902 boda. Drugi je Austrijanac Manuel Feller sa 801, dok je treći Meillard sa 743 boda. Zubčić je u ukupnom redoslijedu na 12. mjestu te ima 426 bodova.


U nedjelju se u Aspenu vozi slalom.