Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

3. NL JUG

Zmaj gasi "požar" na Stanovima

Autor: Šime Ćurko

13.04.2024. 15:45
Zmaj gasi

Foto: HNK Zadar



U dva kola nogometaši Zadra ispustili su prvo mjesto u Trećoj ligi Jug. Protiv Junaka i Primorca momčad sa Stanova odigrala je 2:2, što je odlična Zagora (deset pobjeda zaredom) iskoristila, i sada drži barjak s bodom prednosti. Do kraja sezone je još osam kola i bez obzira na minimalnu prednost aktualnih prvaka, situacija za Zadar ne izgleda dobro. Točno je da sve pobjede do kraja donose prvo mjesto (igrače Marina Oršulića čeka gostovanje kod Zagore), ali kako je Zadar izgledao u posljednjih 180 minuta, pa i u nekim ranijim (domaćim) utakmicama, u kojima je pobijedio, logično je puhati i na hladno. Zadar, za razliku od lani, ne gubi utakmice, ali gubi bodove, a Zagora igra u petoj brzini i eto novih problema u nastojanjima da se (konačno) momčad pomakne u viši rang. U 23. kolu danas u 16:30 sati na Stanove stiže makarski Zmaj, momčad koja se nakrcala strancima i koja se bori za ostanak. U tim nastojanjima pomogla im je nedavna pobjeda (1:0) protiv Primorca, kao i remi u golijadi (3:3) s Hrvatskim vitezom u prošlom kolu. Zadar je favorit, u Makarskoj je bilo 2:0 za »plavo-bijele«, ali fraza kako je lopta okrugla može se primijeniti i na ovu utakmicu.


Petoplasirani (37 bodova) Hrvatski vitez kod GOŠK Dubrovnika 1919 odigrat će drugo od četiri gostovanja zaredom. Na klupi domaćina je Marko Pinčić, koji je u prvom dijelu lige vodio HV, i nakon čijeg su se dolaska Dubrovčani pomaknuli s posljednjeg mjesta, na kojem su bili od početka sezone. Pinčiću će se s posedarske klupe suprotstaviti njegov donedavni učenik Ivan Šimurina.


Primorac je u prošlom kolu dvaput gubio od Zadra, da bi na kraju izvukao bod i prekinuo niz od četiri poraza, nakon kojih je pao na sedmu poziciju (jesenas su Biograjci držali i prvo mjesto). Slijedi gostovanje u Omišu koji također ima 33 boda, ali je zbog lošije gol razlike jedno mjesto ispod Primorca na ljestvici.




Subota (16:30 sati): Zadar – Zmaj, Omiš – Primorac, GOŠK Dubrovnik 1919 – Hrvatski vitez, Neretva – Zagora, Kamen – Sloga, Vodice – Neretvanac, Split – Junak. Igrano jučer: Uskok – GOŠK Kaštela.