Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

3. NL-Jug

Primorac u "ljutom" lokalnom derbiju dočekuje Zadar, Hrvatski vitez u Makarskoj

Autor: Alen Plahinek

06.04.2024. 10:35
Primorac u

Foto: Luka Jeličić



Najljući lokalni derbi obilježit će 22. kolo 3. NL-Jug u kojem Primorac iz Biograda na svojem terenu dočekuje Zadar. Sigurno je samo da je nogometna fešta zagarantirana jer međusobni okršaj uvijek probudi “ono nešto” u igračima jedne i druge momčadi. Današnji domaćin ima slabu proljetnu sezonu u kojoj je od šest ligaških susreta upisano čak četiri poraza.


– Kada ne zabiješ, dobiješ gol. Najviše se to vidjelo u susretu protiv Zmaja i prošli vikend protiv Hrvatskog viteza. Momčad je ostala ista kao i u zimskom dijelu sezone, ali ne ide nam sada. Smatram da se koja lopta okrenula na našu stranu, da bi bili oko trećeg mjesta na ljestvici, no što je tu je. To je nogomet. Svjesni smo problema s realizacijom – kazao je Leo Šarić, trener Primorca te se reflektirao na susret koji počinje danas od 16:30.


Zadar je Zadar


– Siguran sam da će biti dobra utakmica za pogledati. Respektiramo ih, ali mi smo domaćini. Kaže se u našem gradu da “u Biogradu nitko nije favorit”, međutim Zadar je Zadar. S razlogom je vodeća momčad lige. Idemo s otvorenim gardom, ne želim govoriti o taktikama, no znamo im poneku slabost i igrat ćemo na te igrače. Ako pobjede, stisnut ćemo im ruku i to je to. Jedna utakmica ne sačinjava sezonu.




S obzirom na to da su podosta daleko od borbe za titulu, Šarić kaže kako žele da Zadar osvoji naslov.


– Mi svi dišemo za Zadar. Volimo mi svoje, volimo mi i Posedarje, no Zadar je taj u kojeg svi gledamo sada. Oni su veća sredina generalno u odnosu na Posedarje i Biograd. S jačim Zadrom, odnosno sa Zadrom u jačoj ligi, automatski dobivamo i jači Primorac i jači Hrvatski vitez. Ako već mi ne možemo do titule, kamo sreće da ju onda osvoji klub iz naše županije – sumirao je Šarić.


Trn u peti


Njegov protivnik, ali ne i neprijatelj, strateg Zadra Marin Oršulić, vrlo je pažljiv glede današnjeg susreta.


– Bit će jako, jako teško. Primorac je uvijek bio težak protivnik Zadru. Imaju Jurišića, Lazarevskog, Torbarinu… Igrače koji bez problema mogu unijeti “nemir” na terenu i trebamo biti oprezni. Ipak, smatram da smo bolja momčad i favoriti u susretu. Igramo odlično, imamo 11 utakmica bez poraza i to nešto znači. Dogodio se taj remi protiv Junaka u posljednjem kolu o kojem ne želim pričati jer ja sam nogometni trener, a ne netko tko gleda neke interese. Što se mene tiče mi smo pobijedili tu utakmicu i to nastojim prenijeti na dečke. Morali smo mijenjati cijeli sustav igre, pet igrača nam je nedostajalo i iskreno sramota je reći da smo “zadovoljni” jednim bodom – istaknuo je Oršulić te javno pohvalio svoje igrače.


– Na ljeto kad sam stigao pa do sada, razlika u igri i pristupu cijelom ovom svijetu kod tih dečkiju je “nebo i zemlja”. Nisam čovjek koji pretjerano ide po kafićima i sluša što se priča, no ne mogu zaboraviti kako mi je puno ljudi rekli da s ovako mladim dečkima nemamo šanse ove sezone, da su premladi. Mi smo prvi u ligi, smatram da smo i najbolja momčad lige. Sve ovo ide njima na čast, ja sam samo njihov usmjerivač da ne “odlutaju”. Dečki treniraju dva puta dnevno, svaki dan u sedam ujutro su u teretani bez pogovora. U ovih osam-devet mjeseci koliko sam ovdje, oni se nisu nijednom posvađali, niti jedna nesuglasica. Baš vrhunski – zaključio je Oršulić.


Uvjetno rečeno “treća” momčad iz Zadarske županije, Hrvatski vitez iz Posedarja, ide na gostovanje kod Zmaja u Makarsku. Pretposljednja momčad lige trebala bi biti lakši zalogaj za Posedarce, ali ne smije biti opuštanja jer se na terenu u Makarskoj pred tri kola “poskliznuo” Primorac, što je svakako dodatan znak pažnje.