Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

3.NL-jug

Prvi domaći ispit Zadrana u proljetnom dijelu sezone

Autor: Šime Ćurko

02.03.2024. 09:19
Prvi domaći ispit Zadrana u proljetnom dijelu sezone

Foto: Luka Jeličić



Nakon tri gostovanja danas u 15 sati na redu su domaći ispiti za županijske predstavnike u Trećoj NL Jug. Vodeći Zadar domaćin je Neretvi, koja je u prošlom kolu s 2:1 kod kuće pobijedila Hrvatski vitez. Jedan od tri poraza u sezoni momčad Marina Oršulića je doživjela upravo u Metkoviću, gdje su domaćini bili bolji s 3:1. Ovaj tjedan Zadrani su bez poteškoća prošli Kup obvezu kod Sabunjara u Privlaci, a proljetni dio počeli su 3:1 pobjedom kod Kamena. Za razliku od prethodnih sezona momčad sa Stanova ima rješenja za gostovanja, no kod kuće ne ide glatko, kao što je to bio slučaj lani. Jasno je to upozorenje uoči Neretve, jer svaki kiks na kraju može imati (pre)visoku cijenu.


Primorac je u drugi dio sezone krenuo remijem (0:0) kod Neretvanca u Opuzenu, a danas je u Kraljevskom gradu na rasporedu derbi kola. Igračima Lea Beklije Šarića stiže Junak, koji je u prošlom kolu izgubio od Zagore (3:1) te prepustio drugo mjesto momčadi iz Unešića. Utakmica je ovo na koju će i Zadrani »baciti oko« budući da su im Sinjani, uz Zagoru, jedini konkurenti u borbi za prvo mjesto. Jesenski dvoboj Junaka i Primorca nakon puno drame završio je bez pobjednika – 3:3.


Hrvatski vitez je jesenas deset kola bio bez poraza, ali se u zadnja dva nastupa na gostovanjima (Kamen, Neretva), kući vratio praznih ruku. Momčad koju je u nastavak sezone poveo Ivan Šimurina danas će ugosti Slogu iz Mravinaca. Riječ je o sastavu kojeg je HV s 1:0 pobijedio u drugom kolu. Posedarci su u zimskoj stanci izgubili nekoliko uglavnom iskusnih igrača, pa će biti više prostora za mlade snage. Prva prilika za dokazivanje pred domaćom publikom je upravo utakmica protiv Sloge.