Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Treća NL Jug, 19. kolo

Zadar nastavio pobjednički niz, uspješna i Zagora

Autor: Šime Ćurko

16.03.2024. 18:51
Zadar nastavio pobjednički niz, uspješna i Zagora

Foto: Mate Komina



ZADAR 2


GOŠK K. 0


ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja: 100. Sudac: Lukša Klaić (Konavle). Pomoćnici: Krešić (Metković), Radonić (Vitaljina). Strijelci: 1:0 Muić (12′), 2:0 Grgić (17′). Žuti kartoni: Jakir, Perić, Vukadinović (Zadar); Vuković (GOŠK K.)




ZADAR: Matasović, Kordić, Muić, Jukić Peladić (od 79′ Serbinov), Grgić (od 71′ Nakić), Luetić (od 72′ Šutalo), Jurić (od 67′ Vukadinović), Perić, Jakir, Gregov, Djeveljekaj. Trener: Marin Oršulić.


GOŠK KAŠTELA: Ninčević, S. Vuković, Pelivan (od 74′ Carev), L. Vuković, Karaman (od 46′ Boko), Maretić (od 87′ Maglica), Ćubelić, Bučić (od 69′ Franolić), Barada (od 46′ Budimir), Caktaš, Zoko. Trener: Siniša Jalić.


Današnjom pobjedom protiv GOŠK Kaštela nogometaši Zadra sačuvali su prvo mjesto u Trećoj NL Jug. Uspješna je bila i drugoplasirana Zagora, koja je s 5:1 na Klisu svladala  Uskok, pa momčad sa Stanova i dalje ima tri boda prednosti u odnosu na Unešićane. Zadrani su od 10. kola, i poraza u Posedarju od Hrvatskog viteza (1:0), upisali osam pobjeda i jedan remi.


Kad je riječ o dvoboju s Kaštelanima bila je to pobjeda u kontroliranim uvjetima. Zadar je s dva gola brzo primirio ambicije gostiju koji tijekom cijele utakmice nisu imali pravu priliku. Igrači Marina Oršulića od prve minute krenuli su onako kako se očekuje od vodeće momčadi lige, lopta je stalno bila na polovici suparnika, koji su se, očekivano, postavili u čvrsti blok.


Luetić je u 12. minuti izveo korner s desne strane, obrana gostiju je zaboravila na Muića, koji je na drugoj vratnici utrčao iz drugog plana i glavom iz blizine praktično ušao s loptom u mrežu. Bila je to treća utakmica zaredom u kojoj se kapetan Zadra upisao u strijelce. Pet minuta kasnije aktivni Kordić povukao je po desnoj strani i ubacio u sredinu, gdje je lopta došla do Grgića koji je trzajem glavom, sa šest, sedam metara, od travnjaka i uz pomoć desne vratnice pogodio mrežu za 2:0.


Mogao je Zadar do kraja poluvremena povisiti vodstvo, posebno u situaciji kada je Jukić Peladić krenuo sam prema vrataru Ninčeviću, ali je namještajući se na “pravu” nogu sve zakomplicirao. Drugo poluvrijeme počelo je dobrom prilikom Grgića, koji je loše reagirao na povratnu loptu s desne strane. Grgić je blizu svom drugom pogotku bio u 63. minuti kada je njegov udarac s desetak metara “izvadio” vratar Ninčević. Zadar je napadao, ali bile su to uglavnom akcije u kojima je nedostajalo pravo zadnje dodavanje, tako da gol prilika nije ni bilo.


– Na kraju su nam dva gola bila dovoljna, ali svi znamo kakav je to rezultat. Ovo je bila utakmica u kojoj smo trebali ići i prema više od dva gola. Imamo jako dobre pucače i u nekim situacijama smo mogli šutirati iz daljine, a ne previše komplicirati u završnici. Uvijek se može dogoditi da primimo neki gol, a onda je voda u ušima. To se nije dogodilo jer smo taktički i trkači bili jako dobri, na pravoj razini, to je ono što nas i inače krasi kao momčad. Bili smo oprezni na prekidima, jer GOŠK ima puno visokih igrača. Nemamo za čime žaliti, osvojili smo tri boda i nastavili uspješan niz – rekao je Šime Gregov, iskusni zadarski branič, koji je prokomentirao situaciju na ljestvici.


– Moramo gledati sebe i ne zamaramo se drugim rezultatima. Ne očekujemo da će konkurencija pokleknuti, nego razmišljamo samo o našoj igri. Jedino tako možemo ostati na prvom mjestu.


Danas su svoje utakmice odigrali Hrvatski vitez Posedarje i Primorac. Posedarci su na domaćem terenu izgubili 2:0 od Neretvanca. Pet igrača Hrvatskog viteza je dobilo žute kartone, a isključena su oba trenera, Ivan Šimurina (90′) i Mateo Novaković (90’+5′) te pričuvni vratar domaćih Marko Ivančić (90’+5′). Poraženi su i Biograjci s 1:0 u Makarskoj od Zmaja. Uoči početka svih današnjih utakmica održana je minuta šutnje u spomen na tragično preminulog mladića Šimuna Solića, 20-godišnjeg igrača Splita.


Redoslijed: 1. Zadar 44, 2. Zagora 41, 3. Junak 34, 4. Hrvatski vitez 33, 5. Primorac 32, 6. GOŠK Kaštela 31 bod…


ZMAJ 1


PRIMORAC 0


MAKARSKA – Igralište SC Makarska. Sudac: Josip Zec (Split). Pomoćnici: Kalinić (Veliki Bročanac), Tolić (Kamenmost). Strijelac: Vujačić (26′). Žuti kartoni: Serdarević, Efunnuga, Rudelj, Antunović (Zmaj); Musa, Lazarevski (Primorac).


ZMAJ: Tuhai, Serdarević (od 69′ Blažević), Vujčić, Rudelj (od 83′ Gojak), Urlić, Rašić, Efunnuga, Brstilo (od 69′ Navrotskyi), Rašić (od 51′ Antunović), Igwenwanne, Martinho (od 83′ Kim). Trener: Goran Šušnjara.


PRIMORAC: Stojanov, Gambiraža, Torbarina, Žulj (od 65′ Mrkić), Kulaš, Bitunjac, Lazarevski, Musa, Vučković, Okechukwu (od 65′ Kadija), Jurišić (od 81′ Stokić). Trener: Leo Beklija Šarić.


HR. VITEZ 0


NERETVANAC 2


POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Sudac: Karlo Marić (Split). Pomoćnici: Barić (Tugare), Kukulj (Imotski). Strijelci: 0:1 Perić (12′), 0:2 Silva de Sousa (90’+4′). Žuti kartoni: Čirjak, Kevrić, Ivandić, Pinčić, Jurjević Adžić (Hr. vitez); Batinović, Krešić (Neretvanac). Crveni karton: Ivančić (Hr. vitez, 90’+5′), treneri Ivan Šimurina (90′), Mateo Novaković (90’+5′, obojica Hr. vitez).


HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Pinčić, Zebić, Sušić, Begonja, Knežević (od 46′ Kevrić), Čirjak, Zdrilić (od 71′ Sinovčić), Morić (od 46′ Ivandić), Pranić, Jurjević (od 76′ Turbić), Jurjević Adžić. Trener: Ivan Šimurina.


NERETVANAC: Bačić, Gagula, Budimir, Batinović, Zubac (od 88′ Silva de Sousa), Šetka, Perić (od 72′ Blažević), Pandža, Sesar, Petriško, Krešić (od 62′ Silva Pereira). Trener: Josip Tošić