Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

1. JMNL JUG

Vidaković: Imamo velika očekivanja od sezone

Autor: Šime Ćurko

27.10.2023. 13:07
Vidaković: Imamo velika očekivanja od sezone

Foto: MNK Gauni



Juniori Gauna u prvom kolu Prve lige Jug izgubili su na domaćem terenu od Murtera 8:3.


– Neočekivano, bolno, razočaravajuće. Na otvaranju nove sezone Murterini su došli su i prošli kraljevskim gradom bez da ih je itko od Gauna iti okrznuo. Prvi dio sezone je prekratak za žalovanje, pouke se izvlače a već sljedeća utakmica donosi još teži zalogaj. Na vrućem Baldekinu s pobjedom u prvom kolu, čeka Šibenik 1983 – objavili su na Facebook stranici Gauna.


Propozicije natjecanja ove godine su male promijenjene. Kao i do sada prvi dio natjecanja odigrat će se po regijama Jug, Istok i Zapad nakon čega će se najboljih 10 momčadi spojit će se u Jedinstvenu 1. HMNL, iz koje će četiri najbolje momčadi izboriti doigravanje za prvaka. Natjecanje u Regiji Jug podijeljeno je na dvije podskupine, A (osam klubova) i B (sedam klubova). S Gaunima u podskupini A uz Murter i Šibenik 1983 su i Crnica, Jezera te splitski klubovi Universitas, Bačvice i Torcida. Nakon sedam kola, četiri najbolje momčadi iz obje skupine južne regije (uz prenošenje bodova) spojit će se u Ligu za prvaka. Četiri najbolja kluba plasirat će se u Jedinstvenu HMNL. Jurica Vidaković, trener Gauna, u najavi sezone je kazao:




– Nakon dugog iščekivanja, pred nama su novi izazovi. Rošade unutar momčadi nisu zanemarive, jako je puno odlazaka, međutim u rubrici dolazaka birali smo ciljano i konkretno. Smanjili smo broj dostupnih igrača, ali smo isprofilirali kvalitetu. Jako sam zadovoljan kako su prošle pripreme, iako nam nedostaje nekoliko treninga da bismo usvojili kompletne tehničko-taktičke elemente. Očekivanja su kao i uvijek sam vrh, a nadam se da isto razmišljaju i moji igrači. Vjerujem u njih i cjelokupni projekt koji guramo uzajamno već neko vrijeme.


Ovo je treća sezona u kojoj biogradski juniori nastupaju u natjecanjima koje vodi HNS. U sezoni 2021./22. izgubili su u četvrtfinalu doigravanja regije jug, a lani su bili drugi u Dalmaciji (poraz u finalu od Vrgorca), što im je donijelo nastup u Jedinstvenoj prvoj ligi (nastupilo je deset klubova), u kojoj su završili sedmi.



Mitrović u Futsal Dinamu


Mateo Mitrović, lanjski kapetan juniora Gauna, koji je igrao i za prvi sastav, novi je član Futsal Dinama Škola futsala.
– Odluka nije bila lagana, ali vjerujemo da je to korak koji će Mitroviću omogućiti rast i napredak u futsal svijetu. Mateova vještina, strast i predanost donijeli su mnoge pobjede našem klubu i stvorili nezaboravne trenutke za sve nas. Sjećat ćemo ga se po nevjerojatnim driblinzima, preciznim udarcima i neizmjerne energije koju je donosio na svaku utakmicu. Zahvaljujemo mu na svemu što je učinio za naš klub i zajednicu. Želimo mu puno sreće i uspjeha u njegovom novom izazovu s Futsal Dinamom – objavili su Gauni.



U-12: Dvije pobjede


Osim juniora u borbi za bodove krenula je i momčad Gauna u kategoriji do 12 godina, koja je član šibenske Top Tim lige. Prvi nastupi, ujedno i prve utakmice uopće od početka treninga, pod vodstvom trenera Kolačka bile su vrlo uspješne, te su osvojili svih šest bodova. Za Gaune su nastupili: Božidar Bukarica (vratar), Roko Tolić (kapetan), Ivano Buča, Ante Dučkić, Luka Filipović, Mauro Klarić, Luka Pelicarić, Noa Ružić-Marketin, Luka Štampalija, Šimun Štampalija, Niko Uroda. Voditelj: Ivan Kolačko.
Rezultati, Gauni Biograd – Pauk Marina 10:0 (M. Klarić, Š. Štampalija 2, N. Uroda 2, L. Štampalija, R. Tolić, A. Dučkić, L. Filipović); Gauni – Podstrana 5:1 (L. Štampalija 2, M. Klarić, N. Ružić – Marketin, N. Uroda.