Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mali nogomet

Varoš bez poraza, Brodarica bez pobjede

Autor: Šime Ćurko

28.12.2023. 11:17
Varoš bez poraza, Brodarica bez pobjede

Foto: MARIN GOSPIĆ/FUTSAL LIGA ZADAR



Završio je prvi dio sezone u Prvoj ligi Udruge za mali nogomet Zadarske županije. S 11 pobjeda i dva remija prvo mjesto drži Varoš ZDC, momčad koja je i aktualni prvak. Samo su Kontra Taxi Rogić (5:5) i Višnjik (2:2) uspjeli ostati neporaženi u utakmicama s Varoši. Četiri boda manje ima drugoplasirani Kontrol biro, koji je odmor dočekao s deset pobjeda i tri poraza. Treća Murvica i četvrti Stanovi posljednjih su sezona u vrhu lige, a kvalitetu su potvrdili i ove jeseni.


Status ugodnog iznenađenja pripada Young Boysima, povratnicima među prvoligaše, koji su na petom mjestu s 20 bodova. Mjesto u doigravanju, koje će izboriti šest najboljih sastava, za sada drži i lanjski finalist Sinjoretovo, čiji su igrači osvojili 19 bodova. Isti učinak, uz malo lošiju gol razliku ima sedma Kontra Taxi Rogić, koja je prošle sezone bila u Drugoj ligi. Od doigravanja nisu daleko ni osmi Višnjik, deveta Ploča, deseta Idassa Nadin, kao i 11. Raštane. No, sve ove momčadi moraju paziti i na rasplet na dnu ljestvice budući da će se u problemima naći četiri najlošija sastava. S jednim bodom i 12 poraza Brodarica je zabetonirana na začelju i samo je čudo može spasiti da se nakon jedne sezone ne vrati među drugoligaše.


U teškoj situaciji, ali daleko boljoj od one u kojoj je Brodarica, je i pretposljednja Plovanija, koja ima deset bodova, tri manje od 12. Torova, dok za Raštanima zaostaje pet bodova. Za Plovaniju su kvalifikacije (11. i 12. momčad) trenutačno poželjna opcija. Ipak, do kraja je još 13 kola, a to znači i puno bodova u igri. Biogradski Torovi, koji jedini u ligi imaju domaći teren (svi ostali igraju u Mocirama), držali su se u gornjem dijelu, ali su nakon šest poraza zaredom završili u opasnoj zoni.