Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Futsal Winter Fest

Počinje malonogometna rapsodija na Višnjiku

Autor: Alen Plahinek

24.12.2023. 14:17
Počinje malonogometna rapsodija na Višnjiku

Foto: Paulo Sarić



Božićni šušur i božićno ruho okovalo je Zadar i baš kada su svi sportaši objesili svoje tenisice ili kopačke »o klin« za 2023. godinu, na sportsku scenu vraćaju se pravi nogometni romantičari – malonogometaši. Jučer je u podne na Višnjiku konferencijom za medije otvoren 2. Futsal Winter fest Zadar. Sjajna priča s kraja prošle, odnosno početka ove godine prelila se na novo izdanje koje su predstavili Dino Kevrić i Vice Genda.


– Turnir će početi 27. prosinca i trajat će do 8. siječnja Između će biti nekoliko dana pauze, ali sve skupa imamo »čistih« deset dana turnira. Očekuje nas novi malonogometni spektakl u dvorani Krešimira Ćosića – kratko je kazao Kevrić te prepustio riječ Gendi.


– Kao i prošle godine imamo 64 momčadi i nakon što ispunimo kvotu zatvorimo prijave jer nemamo mogućnosti za više od toga. Jednako kao i na prvom izdanju, posljednji dan će imati humanitarnu notu. Radit će se o turniru »Četiri kantuna«. Na njemu sudjeluju branitelj naslova Teatro bar, The Bar, Golden and VIP Caffe i Restoran Sfinga. Ove godine skupljamo donacije u simboličnom iznosu i sav prihod od završnog dana će ići za našu sugrađanku Niku Baždarić. Nika je teško bolesna dva i pol godišnja curica i nadamo se da ćemo na taj simboličan način uljepšat blagdane kako njoj tako i njezinoj obitelji.




Futsal Winter fest Zadar želi postati ekvivalent je poznatim malonogometnim turnira u Hrvatskoj, Kutiji šibici u Zagrebu i onom što je godinama bio Četiri kafića u Splitu.


– Upravo zbog ovih turnira smo i »gađali« termin oko Božića i Nove godine i trudili se da baš bude u dvorani na Višnjiku. S obzirom na KK Zadar i sve ostale obveze dvorane, nekako se uspijemo »pronaći« u ovom razdoblju godine. Naravno, trudimo se biti dalmatinska verzija Kutije šibice i nadamo se će naš turnir postati tradicija. Ove godine imamo nekoliko momčadi izvan naše Županije iz Solina, Dugopolja i Splita, tako da se nadamo da će nas se prepoznati u cijeloj Hrvatskoj na malonogometnoj karti. Prošle godine posljednja momčad se prijavila 20., ove godine 10. prosinca tako da smo deset dana prije već »zaključili« 64 momčadi na turniru. Već krajem ljeta momčadi se počnu raspitivati kada će krenuti prijave, tako da smo mi prezadovoljni i s ovogodišnjim odazivom te da se svi prijavljuju na vrijeme, da nije sve u posljednji tren – zaključio je Genda.


Nakon konferencije za novinare Kevrić i Genda zajedničkim su snagama odradili izvlačenje parova prvog kola turnira. Varoš otvara natjecanje protiv Young Boysa Graditeljstva Ilić, dok je za drugog nositelja odabran prošlogodišnji finalist Murvica kojoj će na megdan izaći Poljica.