Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Europska liga

Šahtar i Marseille remizirali u Hamburgu, Romelu Lukaku spasio Romu u Rotterdamu

Autor: Hina

15.02.2024. 21:21
Šahtar i Marseille remizirali u Hamburgu, Romelu Lukaku spasio Romu u Rotterdamu

Foto: Romelu Lukaku/Foto REUTERS

Za Feyenoord je od 70. minute zaigrao hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec



ZAGREB U prvom susretu play-offa za plasman u osminu finala Europske lige Feyenoord i Roma su odigrali 1-1. Bez pobjednika, rezultatom 2-2 je završio susret između Šahtara i Marseillea, dok su Sporting i Galatasaray upisali pobjede.


Feyenoord i Roma se treću godinu uzastopce susreću u Europi. Prošle sezone Roma je izbacila nizozemski sastav u četvrtfinalu Europske lige, a godinu ranije rimski sastav je bio bolji i u finalu Konferencijske lige sa 1-0.


Aktualni nizozemski prvak je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom Igora Paixaoa, a izjednačio je Romelu Lukaku u 67. minuti. Gosti su mogli do gola i u 41. minuti, no Leandro Paredes je s ruba šesnaesterca pogodio prečku.




Za Feyenoord je od 70. minute zaigrao hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec.


Bez pobjednika je završio i susret između Šahtara i Marseillea u hamburgu, na koncu je bilo 2-2.


Sve najzanimljivije se dogodilo u posljednjih pola sata. OM je vodio 1-0 i 2-1, no Šahtar, kojeg vodi hrvatski stručnjak Marino Pušić, pomoćnik mu je Mario Stanić, a sportski direktor Darijo Srna, se oba puta uspio vratiti.


Marseille je poveo u 64. minuti golom Pierrea-Emericka Aubameyanga, a četiri minute kasnije izjednačio je Mikola Matvienko. Francuzi su u prvoj minuti nadoknade golom Ilmana Ndiayea ponovo poveli, no u trećoj minuti nadoknade je izjednačio Eguinaldo.


Galatasaray je u sjajnoj utakmici pobijedio prašku Spartu sa 3-2. Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, gosti su se oba puta vratili, no Galatasaray je trećim golom u sudačkoj nadoknadi izborio pobjedu.


Za turski sastav su zabili Kerem Demirbay (19), Dries Mertens (60) i Mauro Icardi (90+1), dok su na suprotnoj strani zabili Angelo Preciado (47) i Jan Kuchta (65).


Oba sastava su završila susret s igračem manje, kod domaćina je u 62. minuti isključen Nelsson, a na češkoj strani je “pocrvenio” Matej Rynes u 80. minuti.


Sporting je na gostovanju pobijedio Young Boyse sa 3-1. Za goste su zabili Aurele Amenda (31-ag), Viktor Gyokeres (41-11m) i Goncalo Inacio (48), a za domaćine Filip Ugrinić (42).