Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Španjolsko prvenstvo

Real Madrid doživio težak poraz kod Girone, Valentin Castelannos zabio četiri pogotka nemoćnim Madrižanima

Autor: Hina

25.04.2023. 21:32
Real Madrid doživio težak poraz kod Girone, Valentin Castelannos zabio četiri pogotka nemoćnim Madrižanima

Foto: Luka Modrić/Foto REUTERS



Nogometaši madridskog Reala loše su se proveli u 31. kolu španjolske La Lige, na gostovanju kod Girone koja je pobijedila s uvjerljivih 4-2.


Apsolutni junak velike pobjede Girone bio je 24-godišnji argentinski napadač Valentin Castellanos koji je zabio sve pogotke za Gironu. Neće zbog toga ovu večer po dobrome pamtiti rezervni vratar Reala, Ukrajinac Lunin, no veliki krivac za ovaj rezultatski potop jest Realova obrana.


Prvi pogodak Castellanos je zabio u 12. minuti, pored uspavane gostujuće obrane, a u 24. minuti je iskoristio nonšalantnost Eder Militaa te je zabio za 2-0 i veliku erupciju oduševljenja domaćih navijača.




Vinicius Junior je u 34. smanjio na 1-2, a onda je u drugom poluvremenu uslijedio novi nalet Castellanosa koji je odmah u 46. zabio za 3-1, a u 62. minuti, glavom iz blizine, za 4-1.


Do kraja je Real postigao jedan pogodak, strijelac je bio Lucas Vazquez, ali pobjeda domaćina nije bila ugrožena.


Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je do 63. minute. Real je drugi na ljestvici i ima pet bodova više od gradskog rivala Atletica. Girona je skočila na deveto mjesto.


Osasuna je upisala treću pobjedu u posljednje četiri ligaške utakmice. Ovaj put je u gostima svladala Cadiz 1-0. Jedini pogodak dao je Ruben Garcia u 62. minuti, a hrvatski napadač Ante Budimir je odigrao cijelu utakmicu u pobjedničkom sastavu. Osasuna je ostala osma na ljestvici, a u ovom je susretu sačuvala vodstvo u završnici dok je imala igrača manje. Crveni karton je u 82. minuti dobio Ezzalzouli.


U srijedu su na rasporedu utakmice Atletico Madrid – Mallorca, Getafe – Almeria, Celta – Elche i Rayo Vallecano, dok će kolo u četvrtak zatvoriti Valencia – Valladolid, Villarreal – Espanyol i Athletic – Sevilla.