ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

NBA liga

Jokić i Booker odveli Nuggetse i Sunse u drugi krug doigravanja

Autor: Portal Novi list

26.04.2023. 08:21
Jokić i Booker odveli Nuggetse i Sunse u drugi krug doigravanja

Foto: Ivica Zubac i Devin Booker/Foto REUTERS

Trae Young tricom 2.8 sekundi prije kraja odveo Hawkse do druge pobjede u petoj utakmici protiv Celticsa



RIJEKA Denver i Phoenix pridružili su se Philadelphiji u drugom krugu doigravanja NBA lige. Nuggetsi su na krilima Nikole Jokića i njegovog drugog ovosezonskog i osmog “triple-double” učinka u doigravanju u karijeri (28 poena, 17 skokova, 12 asistencija), te efikasnog Jamala Murraya (35 poena) došli do četvrte pobjede (112:109) u petoj utakmici protiv Minnesote.  Anthony Edwards (29 poena) mogao je utakmicu odvesti u produžetke, ali pokušaj trice završio je na – obruču.


Osim Wolvesa od doigravanja su se oprostili i Clippersi s hrvatskim centrom Ivicom Zubcem. Sunsi su, poput Nuggetsa, stigli do četvrte pobjede u petoj utakmici. Devin Booker predvodio je momčad iz Arizone sa 47 poena, osam skokova i 10 asistencija. Kevin Durant je zabio 31 poen, od toga četiri vrlo bitna u posljednjoj minuti utakmice kada su Clippersi pokušavali poravnati.


Ivica Zubac je odigrao vrlo dobru partiju, ostvario je novi “double-double” postigavši 16 poena uz 10 skokova i dvije asistencije. Norman Powell bio je prvi strijelac momčadi iz Los Angelesa s 27 poena. Sigurno da je neigranje Kawhija Leonarda bio veliki hendikep za Clipperse, baš kao i loša šuterska večer Russela Westbrooka. Postigao je 14 poena, ali uz katastrofalan šut iz igre – 3-18.




Celticsi su prokockali meč loptu na svojem parketu protiv žilavih Hawksa. Trae Young je zabio 38 poena, uključujući i tricu 2.8 sekundi prije kraja za pobjedu Atlante u napetoj završnici i smanjenje omjera na 3-2. Serija se sada seli u Atlantu pa je vrlo izvjesno da bi ovaj par doigravanja mogao otići u odlučujuću sedmu utakmicu. Jaylen Brown je postigao 35, a Jayson Tatum 19 poena za Boston.