ponedjeljak, 17. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

PRIJEM KOD PREDSJEDNIKA

Predsjednik Milanović odlikovao Vatrene: "Želim samo da nastavite kako ste i počeli"

Autor: Hina

26.05.2024. 17:05
Predsjednik Milanović odlikovao Vatrene:

Foto: PIXSELL



Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je i odlikovao igrače i članove stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije te članove delegacije HNS-a koji su pridonijeli osvajanju brončane medalje na FIFA Svjetskom prvenstvu u Katru 2022. godine.


Odlikovanja su dobili za izniman uspjeh, doprinos sportu i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske.


“Očekujem da hrvatska reprezentacija nastavi tamo gdje je stala, a stala je na visokom pijedestalu uspješnosti za mali narod i malu zemlju kao što je naša i to u sportskoj i natjecateljskoj disciplini koja je iznad svih drugih disciplina zato što je u pravom smislu riječi narodna. Ona ne diskriminira i ondje ima mjesta za sve. Bitan je samo rad, težak rad i opet kada je sve to ispunjeno nije dovoljno jer mnogo veći i bogatiji od nas ulažu jednako ili više i nemaju takve rezultate,” poručio je predsjednik Republike Zoran Milanović prilikom dodjele odlikovanja.




“Želim samo da nastavite kako ste i počeli, da budete nošeni velikom ambicijom, da poštujete fair-play i da pobjeđujete znanjem i upornošću,” dodao je predsjednik.


Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su igrači Borna Barišić, Ante Budimir, Martin Erlić, Ivo Grbić, Joško Gvardiol, Ivica Ivušić, Kristijan Jakić, Josip Juranović, Marko Livaja, Lovro Majer, Mislav Oršić, Mario Pašalić, Bruno Petković, Borna Sosa, Josip Stanišić, Luka Sučić, Josip Šutalo, Nikola Vlašić, a odlikovanja su danas uručena Ivušiću, Juranoviću, Majeru, Petkoviću, Sosi, Sučiću i Šutalu, dok su ostali izostali zbog obveza.


Povelja Republike Hrvatske dodijeljena je igračima Luki Modriću, Marcelu Brozoviću, Mateu Kovačiću, Andreju Kramariću, Dominiku Livakoviću, Dejanu Lovrenu, Ivanu Perišiću i Domagoju Vidi, a uručene su Kramariću, Lovrenu i Vidi.


Povelju Republike Hrvatske primili su predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, izbornik Zlatko Dalić, te njegovi suradnici Vedran Ćorluka, Marin Dadić, Dražen Ladić, Mario Mandžukić, Luka Milanović, Marjan Mrmić i Ivica Olić, dok su Spomenicu domovinske zahvalnosti dobili ostali članovi delegacije HNS-a.


U ime odlikovanih na svečanosti se obratio izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić koji je rekao da su hrvatski sport i reprezentacija jedan od najvećih brandova hrvatske države.


“To smo zavrijedili svojim uspjesima, radom, ponašanjem, rezultatima i vjerujem da će tako biti i dalje. Pred nama je Europsko prvenstvo i svjesni smo velikih očekivanja od svih vas, od svih nas, velike podrške koja nas čeka u Njemačkoj, nikada brojnije, nikada jače,” rekao je izbornik Dalić dodavši da ono što hrvatska nogometna reprezentacija može obećati hrvatskom narodu jest da će dostojanstveno prezentirati hrvatsku državu.


“Što će biti vidjet ćemo. Hvala vam u ime svih nas prisutnih i u ime onih koji nisu s nama, koji su bili u Katru, ali zbog klupskih obveza nisu tu,”  zaključio je izbornik Dalić.