Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Selidba sa Stanova

Petorica Zadrana pojačala Novalju

Autor: Šime Ćurko

28.07.2023. 08:53
Petorica Zadrana pojačala Novalju

Foto: HNK Zadar



Prije 20-ak godina mladi nogometaši Zadra odlazili su na posudbu u Novalju, klub koji je osnovan 1994., a od 1998. je počeo brzo napredovati, najprije do statusa stabilnog drugoligaša, a potom je 2005. igrao i kvalifikacije za Prvu HNL. U danima ponosa i slave važan doprinos davali su i igrači iz Brazila, koji su privlačili i pažnju medija.


Česte su pritom bile i trening utakmica Zadra i Novalje. U međuvremenu Novalja se vratila u županijske i regionalne okvire, te je lani bila osma u Četvrtoj ligi NS Rijeka.


A u sljedećoj sezoni ovaj će kolektiv ponovo imati zadarski potpis. Lani su Jure Buljat i Dragan Župan bili prvotimci (Župan je došao na polusezoni), a odnedavno novi članovi su Igor Banović, Jure Jerbić i Karlo Torbarina, dosadašnji igrači Zadra.




Banović je nakon kvalifikacija s Karlovcem najavio prekid karijere, a Jerbić, inače dugogodišnji kapetan, rekao je kako nema motivacije za ostanak na Stanovima. Kad je riječ o Torbarini on je u Zadru bio pola sezone, a kako mu je osim nogometa zanimljivo i boćanje, u kojem je vrlo uspješan, uvijek je u raskoraku između ova dva sporta.


– Imamo u momčadi još igrača iz Zadarske županije, a za ovih pet, od kojih četvorica imaju veliko iskustvo i iz Prve HNL, odlučili smo se jer je riječ o karakternim igračima, koje jako dobro poznajem. Budući da se više nisu vidjeli u Zadru, a s obzirom na njihovu kvalitetu, dogovorili smo se da dođu kod nas.


Liga nije toliko zahtjevna, a njima će dobro doći ostanak u natjecateljskom ritmu, s dva ili tri treninga tjedno te 13 utakmica u polusezoni – kaže Ivica Datković, sportski direktor Novalje, nekadašnji igrač i kratko trener Zadra. Kad je riječ o ambicijama Novalje Datković ističe:


– Prioritet nam je uređenje infrastrukture, odnosno završetak sportskog centra. To je temelj za bilo kakav razvoj kluba.