ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Europska liga

Pašalićeva Atalanta osigurala prolaz skupine, Barišić i Vida po 90 minuta

Autor: Hina

10.11.2023. 07:35
Pašalićeva Atalanta osigurala prolaz skupine, Barišić i Vida po 90 minuta

Foto: Mario Pašalić/Foto REUTERS

Atalanti je pobjedu nad Sturmom donio Berat Djimsiti



Nogometaši Atalante s minimalnih su 1-0 u Bergamu svladali Sturm iz Graza te tako osigurali plasman u nokaut fazu Europske lige, a samo im još jedan bod u sljedećem kolu nedostaje za osvajanje prvog mjesta u skupini D.


Pobjedu nad Sturmom donio je Berat Djimsiti u 50. minuti. Mario Pašalić je u igru ušao 12 minuta poslije.


Atalanta će u sljedećem kolu ugostiti Sporting koji je Lisabonu svladao Rakow s 2-1. Poljaci su već u 12. minuti ostali s igračem manje kad je Racovitan skrivio kazneni udarac i dobio crveni karton. Pedro Goncalves je bio dvostruki strijelac za domaće (14, 52), a oba je gola postigao s ‘bijele točke’. Milan Rundić (71) je bio strijelac za Rakow.




Kapetan Fran Tudor je za momčad pod vodstvom Zorana Arsenića odigrao cijelu utakmicu, a Ante Crnac je bio u početnom sastavu, ali je zamijenjen na poluvremenu.


Atalanta ima 10 bodova, a Sporting sedam, pa je momčadi iz Bergama dovoljan bod u sljedećem kolu za osvajanje prvog mjesta, jer već ima pobjedu iz Lisabona, a ne može ju preskočiti ni Sturm koji ima četiri boda.


U skupini C Betis je zadržao prvo mjesto uvjerljivom domaćom pobjedom (4-1) protiv Arisa iz Limasola. Momčad iz Seville ima devet bodova, a najbliži pratitelj Rangers je drugom pobjedom došao do sedam bodova. Škoti su u Glasgowu svladali prašku Spartu s 2-1 golovima Danila (12) i Todda Cantwella (20). Haraslin (77) je bio strijelac za goste.


Borna Barišić je odigrao cijelu utakmicu u dresu Rangersa koji će u sljedećem kolu ugostiti Aris, a u slučaju pobjede se u zadnjem kolu u Sevilli boriti za prvo mjesto u skupini.


Marseille se pobjedom u Ateni nad AEK-om (2-0) vratio na prvo mjesto skupine B s osam bodova, jednim više od Brightona koji je u ranijem terminu istim rezultatom pobijedio Ajax u Amsterdamu.


Francuzima su pobjedu u Grčkoj donijeli Mbemba (25) i Sarr (90+3). Domagoj Vida je za AEK odigrao cijelu utakmicu. Grci su s četiri boda na trećem mjestu i čini se da će se s Ajaxom boriti za mjesto u nokaut fazi Konferencijske lige.