Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kraj karijere

Nekadašnji svjetski i europski prvak sa Španjolskom se u 37. godini definitivno povukao iz nogometa

Autor: Hina

17.02.2023. 07:24
Nekadašnji svjetski i europski prvak sa Španjolskom se u 37. godini definitivno povukao iz nogometa

Foto: Foto REUTERS

Tijekom karijere je osvojio osam trofeja pri čemu tri naslova Serie A, dvije krune Coppa Italia i Europsku ligu sa Sevillom



MADRID  Bivši španjolski nogometni reprezentativac Fernando Llorente povukao se iz nogometa u dobi od 37 godina.


Llorente, koji je bez kluba od kraja prošle sezone, vijest je objavio za Movistar Plus, potvrdivši kraj 18-godišnje karijere.


Na pitanje hoće li nastaviti igrati nogomet, odgovorio je “Ne” i najavio da će umjesto toga “održavati formu igrajući padel”.




Llorente je karijeru započeo u Athletic Bilbaouu, gdje je igrao devet sezona postigavši ​​84 gola u 262 utakmice LaLige. Potom je igrao za Juventus, a dvije godine kasnije se vratio u Španjolsku u Sevillu.


Nakon jedne sezone preselio je u Swansea City, a igrao je i za Tottenham, Napoli i Udinese. Posljednji klub u kojem je igrao bio je Eibar.


Tijekom karijere je osvojio osam trofeja pri čemu tri naslova Serie A, dvije krune Coppa Italia i Europsku ligu sa Sevillom.


Llorente je također bio dio španjolske momčadi koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2010. i Euro 2012., ukupno je odigrao 24 utakmice za svoju zemlju i postigao sedam golova.