Subota, 25. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Iza rešetaka

Nekadašnji nizozemski nogometni reprezentativac osuđen na šest godina zatvora

Autor: Hina

14.02.2024. 16:45
Nekadašnji nizozemski nogometni reprezentativac osuđen na šest godina zatvora

Foto: Quincy Promes/Foto REUTERS

Quincy Promes "pao" je zbog umiješanost u krijumčarenje kokainaAMSTERDAM Nekadašnji nizozemski nogometni reprezentativac, 32-godišnji napadač moskovskog Spartaka Quincy Promes, osuđen je u srijedu na šest godina zatvora zbog umiješanosti u krijumčarenje kokaina.


Promes je trenutačno nastanjen u Moskvi i nije nazočio suđenju na prvostupanjskom sudu u Amsterdamu, a njegovi pravni zastupnici su naveli da njihov klijent negira sve optužbe.


Nizozemski nogometaš surinamskog podrijetla je u svibnju prošle godine optužen za sudjelovanje u krijumčarenju 1350 kilograma kokaina. Policija je pošiljku otkrila u Antwerpenu, a droga je bila skrivena u dva kontejnera s morskom soli, koji su u Europu dopremljeni iz Brazila.
Tužiteljstvo je za Promesa zatražilo devetogodišnju zatvorsku kaznu.


Kako Rusija nema s Nizozemskom ugovor o izručenju, napadač moskovskog Spartaka je, zasada, izvan dosega nizozemskog pravosuđa. No, trogodišnji ugovor sa Spartakom, koji je potpisao po dolasku iz amsterdamskog Ajaxa, mu istječe u lipnju.


Promes je za nizozemsku reprezentaciju nastupio u 50 utakmica i postigao sedam pogodaka, a posljednji nastup je imao u osmini finala Europskog prvenstva 2021., kad je Nizozemska poražena od Češke 2-0.