Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

dvije odlične utakmice

Nokaut faza Lige prvaka večeras donosi oglede u Parizu i Rimu

Autor: Davor Petrović

14.02.2024. 15:12
Nokaut faza Lige prvaka večeras donosi oglede u Parizu i Rimu

Foto: Reuters



Drugi dan početka nokaut faze Lige prvaka donosi dvoboje PSG-a i Real Sociedada te Lazija i Bayerna. Uoči sučeljavanja sa svojim zemljacima Luis Enrique istaknuo je da njegovu momčad očekuje zahtjevan zadatak.


– Stvar je vrlo jednostavna, moramo im što prije oduzimati loptu i nastojati da ju ne izgubimo. Real Sociedad je među momčadima koje su primile najmanje golova u grupnoj fazi natjecanja. Oni napadaju agresivno i za mene su jedna od najboljih momčadi u Ligi prvaka.


Prošli su kao prvi kroz skupinu u kojoj je bio Inter, jedan od finalista prošle sezone. Jednostavno, Real Sociedad igra na vrlo visokoj razini i ne mogu reći da smo favoriti. Teren će nam to pokazati – istaknuo je Luis Enrique kojem se u momčad vraća Kylian Mbappe.




Naime, jedan od najeksponiranijih svjetskih igrača preventivno je propustio prošlo kolo prvenstva Francuske.


– Možda je i mogao igrati, ali to bi bio nepotreban rizik. Kada momčad ima igrača kalibra Kyliana Mbappéa, bolje je za sve da igra. Sada je u konkurenciji za Real Sociedad, i to je dobra vijest za nas – dodao je Enrique.


Bez Oyarzabala


Njegov kolega Imanol Alguacil nije bio te sreće. Trener Real Sociedada zbog ozljede mišića večeras ne može računati na svog kapetana Mikela Oyarzabala koji je iz istog razloga preskočio dvoboj s Osasunom prošlog vikenda.


– Mikel je malo trenirao, ali teško je reći bilo što jer se ne osjeća dobro. Za nas je najvažnije da je tu, u Parizu, s ostatkom momčadi. Važno je da je s momčadi i da putuje s nama. Čak i kada ne igra, Mikel nam puno doprinosi – tvrdi Alguacil.


Drugi dvoboj Lige prvaka u glavnom gradu Bayernu donosi priliku za ispiranje gorkog okusa koji je prošle subote ostavio uvjerljiv poraz u Leverkusenu.


– Ovdje je uvijek najvažnije doći do iduće stepenice. U nokaut fazi Lige prvaka sve kreće od nule. Mi smo u skupini ostvarili pet pobjeda i jedan neriješeni rezultat, i to je lijepo za vidjeti i donosi dobar osjećaj. Međutim, ako želiš osvojiti ovo natjecanje, moraš biti najbolji u nokaut fazi – rezonira Thomas Müller.


Sarrijeva nada


Bayern je već ispao iz DFB kupa, a u Bundesligi ima pet bodova manje od prvoplasiranog Bayera iz Leverkusena, što znači da bi mu eventualno ispadanje iz Lige prvaka dodatno uzdrmalo temelje. A to je ono čemu se nada Maurizio Sarri.


– Ako pomislimo da je nemoguće pobijediti takvog renomiranog suparnika, onda smo izgubili prije izlaska na teren. Moramo imati zdrav način razmišljanja. Pokušat ćemo pobijediti pod svaku cijenu. Jasno je da će na utakmici biti teških trenutaka za nas, ali to moramo prebroditi svi zajedno.


Prije puno godina pripremao sam se za utakmicu protiv Reala i gledao sam neke njihove ligaške utakmice, ali osjećaj na terenu je bio potpuno drugačiji. Taakav je i Bayern, to je jedna od onih momčadi koja može izgubiti nekoliko utakmica u domaćem prvenstvu, ali ne i u Ligi prvaka.


Mi moramo napraviti sve suprotno od onoga što smo radili protiv Intera u Superkupu, kada smo bili prepušteni na milost i nemilost razvoja događaja – zaključuje Sarri.