Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Zadrani u Europi

Prtajin nastavlja zabijati u Wehenu

Autor: Alen Plahinek

14.02.2024. 11:06
Prtajin nastavlja zabijati u Wehenu

Foto: SV Wehen Wiesbaden



Prilično slab bio je učinak zadarskih nogometaša na zelenim travnjacima diljem Starog kontinenta. Samo njih šestorica ugradili su minute u pobjede, remije i poraze svojih klubova, što u nacionalnim ligama, što u prijateljskim, tj. pripremnim utakmicama. Prvo ime ponovno je bio Vranjanin Ivan Prtajin koji je zabio u domaćem remiju Wehena 1:1 protiv Nürnberga. Osmi je to gol sjajnom napadaču ove sezone, drugi u posljednja dva susreta čime potvrđuje da se nalazi u odličnoj formi. Iako je odigrao više od 90 minuta, Prtajin nije dočekao kraj susreta jer je zamijenjen u devetoj minuti nadoknade. Wehen se nalazi na 13. mjestu 2. Bundeslige.


U problemima


Sve veće probleme ima Martin Erlić sa svojim Sassuolom. Oni su na domaćem terenu upisali bod protiv Torina (1:1), što je svakako ohrabrujuće nakon tri vezana poraza. Erlić je kao i Prtajin odigrao više od 90 minuta, ali nije dočekao kraj jer je zamijenjen u petoj minuti sudačke nadoknade. Unatoč osvojenom bodu, pali su na ligaškoj tablici na 17. mjesto i sada su na samo jedan bod prednosti ispred relegacijske zone. Naime, Udinese i Empoli, momčadi s kojima se Sassuolo bori u donjem domu, upisali su pobjede i preskočili sastav iz Emilije-Romagne.


Isto tako u poretku je pao i Fenerbahče, nakon što je iznenađujuće upisan »tek« remi protiv 15. momčadi lige Alanyaspora, završilo je 2:2. Dominik Livaković odigrao je cijeli susret. Prilikom prvog gola Livaković je sjajno reagirao nakon propusta svoje obrambene linije, no odbijanac je u praznu mrežu »spremio« Augusto. Za drugi gol Livaković je ostao nepomičan na crti, ali treba istaknuti odličan udarac Augusta s ruba šesnaesterca koji je prošao kroz »šumu« nogu te ušao u gol tik uz vratnicu. Fenerbahče je drugi na tablici, dva boda iza vječnog gradskog rivala Galatasaraya i sada sve što mogu je čekati suparnički kiks.




Jedini s ligaškom pobjedom završili su Luka Modrić koji je u monumentalno 4:0 slavlje nad Gironom ugradio 21. minutu te Antonio Mršić u belgijskom Eendracht Aalstu. Može se reći kako su »Kraljevi« ovom pobjedom, iako je još puno do kraja sezone, već stavili jednu ruku na ligaški trofej. Mršić je za razliku od Modrića odigrao svih 90 minuta u važnoj pobjedi nad Waregemom II 1:0. Ovom pobjedom Eendracht je zadržao priključak za vodećom Ninovom u borbi za izravan plasman u treću belgijsku ligu na kraju sezone.


Grijanje klupe


Proteklog se vikenda vratila najjača Slovenska liga u kojoj igra nekoliko Zadrana, no niti jedan nije »okusio« travnjak. Jakov Gurlica s klupe je odgledao susret svojeg Brava u gostima kod Domžala. Bravo je pobijedio 3:1. Vice Baždarić grijao je klupu na stadionu Stožice, gdje je njegova Rogaška odigrala 2:2 s Olimpijom iz Ljubljane, dok Jakov Katuša nije sudjelovao u iznimno teškom porazu Aluminija kod Maribora 7:0. Aluminij je i dalje ostao pretposljednji, dok je posljednjeplasirana Rogaška. Bravo je četvrti i ima isti broj bodova kao i trećeplasirani Maribor, koji se nalazi na posljednjem »europskom« mjestu.


Lovre Rogić također je s klupe pogledao osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem je njegovo Sarajevo tek nakon izvođenja kaznenih udaraca pobijedilo Slobodu. Osnovni dio utakmice završio je 1:1, a onda su igrači iz Tuzle bili neprecizni u prvoj i trećoj seriji penala. Na klupi su ostali i Ivan Santini za Zürich te Stipe Perica za Standard Liege. Obje momčadi upisale su nove pobjede. Karlo Butić bio je van sastava FeralpiSala zbog crvenog kartona u prethodnom kolu, a van sastava je bio i Renato Pantalon u Rio Aveu.


Frane Čirjak upisao je debi u dresu Bunyodkora (Uzbekistan) u kojeg je stigao zimus iz Novog Pazara. Odigrao je 90 minuta u porazu (2:0) protiv Arsenala od Tule.