Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

SP u Kataru

Najpoznatiji američki nogometni novinar preminuo za vrijeme utakmice četvrtfinala, pisao je o smrti radnika u Kataru

Autor: Hina

10.12.2022. 07:18
Najpoznatiji američki nogometni novinar preminuo za vrijeme utakmice četvrtfinala, pisao je o smrti radnika u Kataru

Foto: Foto REUTERS

Uzrok smrti nije poznatDOHA Jedan od najpoznatijih američkih nogometnih novinara, Grant Wahl, preminuo je u petak u Katru dok je izvještavao sa Svjetskog prvenstva. Imao je 48 godina.


Wahl je umro dok je pokrivao utakmicu četvrtfinala, navodi se u priopćenju američkog nogometnog saveza, a mediji preciziraju da je preminuo tijekom susreta Argentine i Nizozemske. Uzrok smrti nije poznat.


“Cijela američka nogometna obitelj je slomljena zbog saznanja da smo izgubili Granta Wahla”, stoji u priopćenju saveza. “Zahvaljujemo Grantu na njegovoj ogromnoj predanosti i utjecaju na našu igru u Sjedinjenim Državama. Njegovo pisanje i priče koje je ispričao nastavit će živjeti”, stoji u priopćenju, prenosi dpa.
Ranije tijekom turnira, Wahla su katarske vlasti prozvale jer je nosio majicu duginih boja kako bi iskazao podršku LGBT zajednici. Istospolne veze su ilegalne u Kataru.


Wahl je postao prvo nogometno pero Sports Illustrateda 2000. godine i vjerojatno najpoznatiji nogometni novinar u SAD-u. Napustio je Sports Illustrated 2020., ali je nastavio pratiti nogomet.


Jedna od njegovih posljednjih objava bila je o smrti radnika migranata u Kataru tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva i ravnodušnoj reakciji katarskih vlasti.