Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

SP u Kataru

Luis Enrique više nije španjolski izbornik, nakon četiri godine napušta klupu Furije

Autor: Hina

08.12.2022. 13:23
Luis Enrique više nije španjolski izbornik, nakon četiri godine napušta klupu Furije

Foto: Luis Enrique/Foto REUTERS

Luis Enrique, koji je preuzeo Španjolsku u srpnju 2018. godine, nakon prošlog SP-a u Rusiji, imao je ugovor sa Španjolskim savezom (RFEF) do kraja ove godineDOHA  Luis Enrique više nije izbornik španjolske nogometne reprezentacije, on je to mjesto napustio dva dana nakon ispadanja od Maroka u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru nakon izvođenja 11-eraca.


Luis Enrique, koji je preuzeo Španjolsku u srpnju 2018. godine, nakon prošlog SP-a u Rusiji, imao je ugovor sa Španjolskim savezom (RFEF) do kraja ove godine.


“RFEF zahvaljujue Luis Enriqueu i njegovom stručnom stožeru na radu s nacionalnom momčadi u posljednje četiri godine. Sportsko vodstvo Saveza podnijelo je izvješće predsjedniku odlučno kako treba započeti novi projekt s ciljem nastavka rasta postignutog posljednjih godina.
Luis Enrique je uspio dati novi poticaj reprezentaciji nakon svog dolaska obavivši smjenu generacija. Uspio se dva puta plasirati na završni turnir Lige nacija te je vodio reprezentaciju do polufinala EURA davši tim rezultatima osobni pečat s prepoznatljivm stilom igre. Dao je priliku mladim talentima i tako posijao nadu za budućnost.


Želimo Luisu Enriqueu sreću u sljedećim profesionalnim projektima. On zaslužuje ljubav i poštovanje našega Saveza koji će mu uvijek biti dom”, objavio je RFEF.