Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

HNL

Lokomotiva i Osijek remizirali

Autor: Hina

23.02.2024. 20:42
Lokomotiva i Osijek remizirali

Foto: PIXSELL



U prvoj utakmici 24. kola Hrvatske nogometne lige Lokomotiva i Osijek su odigrali 1-1 na stadionu u Kranjčevićevoj.


Lokomotiva je povela u 31. minuti pogotkom Arta Smakaja u 31. minuti. Konačnih 1-1 postavio je Ramon Mierez iz kaznenog udarca u četvrtoj minuti sučevog dodatka na kraju utakmice.


Osijek je s 35 bodova ostao na četvrtom mjestu, a Lokomotiva, kojoj je ovo bio 12. remi u ovoj sezoni, zauzima petu poziciju s 30 bodova.




Vodeća je Rijeka s 50 bodova, ispred Hajduka koji ih ima 48 te Dinama s 44 boda i utakmicom manje.


Dvoboj Lokomotive i Osijeka nije ponudio previše kvalitetnog nogometa. Osječani su imali nešto više loptu u nogama, ali to u prvom poluvremenu nije donijelo ništa značajnog u završnici za momčad Zorana Zekića.


Lokomotiva je čekala svoju priliku i dočekala je iz prekida u 31. minuti. Slobodan udarac s lijevog boka izveo je Silvio Goričan. Ubačenu loptu na visini petarca je dočekao Art Smakaj te ju sretno i spretno uspio proslijediti u mrežu prije nego što je do nje došao neodlučni gostujući vratar Marko Malenica.


Osijekove prijetnje su u drugom poluvremenu bile konkretnije, a najbliže pogotku su gosti došli u 88. minuti, kad je iskosa s lijee strane Ramon Mierez oštro pucao s nekoliko metara, ali nije uspio iznenaditi spremnog Zvonimira Šubarića koji je u poluvremenu zamijenio prvog vratara Lokomotive Nikolu Čavlinu. Drugi Mierezov pokušaj su blokirali braniči domaće momčadi.


I kad se činilo da će Art Smakaj ostati jedini strijelac na utakmici, upravo je on omogućio Osijeku da dođe do izjednačenja. Naime, loše je procijenio jednu visoko ispucanu loptu u kaznenom prostoru. Skočio je ne bi li loptu izbio glavom, da bi je na kraju zahvatio nogom, ali tek nakon što ga je pogodila u šaku.


Nakon što je lopta izbačena u aut, glavni sudac Mateo Erceg konzultirao se s VAR sobom i otišao pogledati snimku. Temeljito je pregledao svaki kadar i na kraju dosudio kazneni udarac. U četvrtoj minuti dodanog vremena Argentinac Ramon Mierez je svladao Šubarića i tako Osijeku donio bod, a Lokomotivi oteo dva.


Utakmicu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici sudio je Mateo Erceg iz Benkovca.


U subotu će Varaždin ugostiti Hajduk od 15 sati, dok će od 17.10 sati u Puli igrati Istra 1961 i Rudeš. Nedjeljni termin od 15 sati donosi derbi na Maksimiru, gdje će aktualni prvak Dinamo ugostiti trenutačno vodeću Rijeku. Kolo će zaključiti Gorica i Slaven Belupo, a nedjeljni dvoboj u Velikoj Gorici će započeti u 17.30 sati.