Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

TREĆA NL LIGA

Kristijan Jurić, veznjak Zadra, o gostovanju u Omišu u 27. kolu: Moramo nametnuti svoju igru

Autor: Juraj Vunjak

04.05.2024. 11:25
Kristijan Jurić, veznjak Zadra, o gostovanju u Omišu u 27. kolu: Moramo nametnuti svoju igru

Foto: MATE KOMINA



U 27. kolu Treće nogometne lige – Jug Zadar će u gostima igrati protiv šestoplasiranog Omiša. Prošle subote momčad sa Stanova u derbiju prvenstva pobijedila je Zagoru u Unešiću s 2:1 i s dva boda prednosti zasjela na vodeće mjesto natjecanja. Do kraja sezone su još četiri utakmice, stoga Zadrani sve drže u svojim rukama. Naravno, još ništa nije gotovo, momčad Marina Oršulića pod svaku cijenu mora potvrditi status favorita u nadolazećim susretima s obzirom na to kako svaki kiks može vratiti Zagoru u dobitnu poziciju. Zadar je u posljednjih 16 utakmica neporažen, a pozitivni niz nastojat će produžiti protiv neugodnih Omišana. Kristijan Jurić, koji je ove sezone upisao 24 nastupa za Zadar i neizostavan je iz prvih 11, komentirao je pobjedu u derbiju.


– Znali smo koji je ulog protiv Zagore i kako bez pobjede nećemo imati velike izglede za osvajanje titule. Svi smo odigrali vrhunsku utakmicu, pokazali smo našu timsku igru. Zahvaljujući ovoj pobjedi ostatak prvenstva je u našim rukama i siguran sam da ćemo do kraja biti prvaci. Moral u svlačionici je čitave sezone na vrlo visokoj razini. Svi smo mi mladi ili mlađi igrači, željni dokazivanja. Gotovo nitko od nas nije nikad osvojio neki naslov, stoga nam je to dodatna motivacija, dodatno nas »gura« prema naprijed – objasnio je Jurić i okrenuo se današnjoj utakmici.


– Zagora je iza nas i nastavljamo dalje, idući na redu je Omiš. Znamo da se radi o vrlo opasnoj momčadi, koja je do sada upisala 12 pobjeda. Unatoč tome, u tom susretu sve će se nas »pitati«, mi smo ti koji moramo pokazati kvalitetu i nametnuti svoju igru. Kao i uvijek, idemo po pobjedu i tri boda.




Jurić je inače vezni igrač, no ove sezone upisao je 11 pogodaka, čime je zasjeo na pet mjesto najefikasnijih igrača lige, te je drugi zadarski strijelac, odmah iza Krešimira Luetića, koji je zabio 14 golova. Razlog leži u činjenici kako Jurić pod Oršulićevim vodstvom igra puno više prema naprijed i često dolazi u poziciju gdje može zaprijetiti protivničkim vratima.


– Trener Oršulić me od ove sezone postavio u poziciju »lažne devetke«, puno više igram prema naprijed. To je rezultiralo s mojih 11 golova, nisam očekivao da ću postići toliko pogodaka. Želim naglasiti kako mi nije bitno koliko golova ću zabiti i hoću li se upisati na listu najboljih strijelaca, najbitnija mi je momčad i timska igra, ako to funkcionira ja sam zadovoljan. Na ovoj poziciji se osjećam dobro, uvijek dajem svoj maksimum i to se vidi i na terenu – podvukao je Jurić.


S druge strane, na Facebook stranici Omiša o Zadru pišu »biranim riječima«.


– Na Feratu stiže Zadar, od prošlog vikenda ponovno vodeća momčad prvenstva. Klub s velikom tradicijom i željom da se ove godine popne u veći rang. Naši »plavi« s optimizmom ulaze u susret, a koliko im odgovara domaći teren govori činjenica da su upravo oni bodovno najbolji domaćin u cijeloj ligi – objavili su iz Omiša.


Posedarci i Biograjci na gostovanjima


Hrvatski vitez u Parku Mladeži igrat će protiv pretposljednjeg kluba natjecanja Splita. Posedarci su na petom mjestu lige te će morati odigrati dobre posljednje četiri utakmice ako se žele zadržati blizu vrha. S druge strane im stoje Splićani koji se bore za ostanak. Split je u posljednjih pet utakmica upisao tri pobjede, stoga je jasno kako se neće tako lako predati i kako će se grčevito boriti za svaki bod.
Primorac iz Biograda u gostima će igrati protiv trinaestoplasiranog Kamena. Biograjci nikako ne mogu pronaći formu iz prvog dijela sezone, zadnju pobjedu ostvarili su prije dva mjeseca, 2. ožujka kada su u 17. kolu pobijedili Junak s 1:0. Momčad Lea Šarića oporavak će potražiti protiv kluba iz Podbablja, koji je u posljednjih pet utakmica upisao dvije pobjede i tri poraza.


Anđelo Kordić drugi igrač lige


Na internetskoj stranici dalmatinskinogomet.hr redovno se bira najbolji igrač kola Treće NL Jug. U 26. kolu najviše bodova (deset) dobio je Mario Popić iz Neretvanca. Četvrti je bio Zadranin Krešimir Luetić s pet bodova. U ukupnom redoslijedu vodi Matej Maretić (Zagora) sa 64 boda, slijede Kordić koji ima 50 bodova, potom Ivan Mastelić (Junak) 48, Ivan Krajina (Zagora) i Popić 28, Drago Gabrić (Zagora) 25, Ante Kuvačić (Omiš) i Zvonimir Teklić (Uskok) 21, Krešimir Luetić (Zadar) 19 te Maro Vatović (GOŠK Dubrovnik), Domagoj Muić (Zadar), Antonio Delevski (GOŠK Dubrovnik), Toni Franolić (GOŠK Kaštela) s 18 bodova.