Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NOGOMET

U Pakoštanima se igra derbi 23. kola Prve ŽNL: Pobjednik će biti korak do titule

Autor: Juraj Vunjak

04.05.2024. 11:10
U Pakoštanima se igra derbi 23. kola Prve ŽNL: Pobjednik će biti korak do titule

Foto: MATE KOMINA



U 23. kolu Prve županijske nogometne lige vodeće Pakoštane u velikom derbiju na svom Krču u nedjelju u 17:30 sati ugostit će drugoplasirani Sabunjar. Pakoštanci imaju 51 bod, jedan više naspram vrlo raspoloženih Privlačana, a s obzirom na to da su do kraja sezone, računajući ovo kolo, ostale četiri utakmice derbi bi mogao odlučiti prvaka. U dvoboju 10. kola u Privlaci je bilo 3:1 za Sabunjar, no Pakoštane su od tada nanizale osam uzastopnih pobjeda, a jedini poraz, koji ih je koštao uvjerljivije prednosti na ljestvici, dogodio im se u 20. kolu kada su izgubili u Galovcu (1:0). Iskoristili su to »pjeskari« i približili se na bod zaostatka. Utakmicu su za Facebook stranicu ŽNL Zadarska najavila oba trenera.


– Gledajući roster jedne i druge momčadi na početku sezone, nije iznenađenje što u nedjelju igramo derbi za prvaka. Postali smo prava ekipa, momci dobro treniraju, do utakmice imamo još dva treninga za pripremiti se na najbolji mogući način kako bismo osvojili tri boda. Vjerujem u svoje igrače, vidim na njima da žele pobjedu koja bi svima dokazala da su spremni za osvajanje prvenstva. Nitko nam ne nedostaje, imat ćemo 18 igrača spremnih dati 150 posto od sebe za pobjedu. Tri boda bi nam puno značila u psihološkom smislu i osigurala da u završnici prvenstva i dalje sami odlučujemo o svojoj sudbini – kaže Jugo Dominis, trener Pakoštana.


Uspjeh u derbiju očekuju i Privlačani.




– Od početka sezone bili smo na vrhu ljestvice. Naš pad u formi na početku drugog dijela iskoristili su odlični Pakoštanci, sasvim zasluženo, te pred derbi imaju veliki bod prednosti. Pobjeda Pakoštana značila bi da odlaze na četiri boda prednosti, što bi kraja prvenstva moglo biti nedostižno. Sve smo učinili i odradili za pobjedu na Krču. Spremni smo fizički i posebno psihološki za osvajanje tri boda, s kojima bismo preuzeli prvo mjesto. Vjerujem u svoju momčad da će u utakmici generacije dati maksimum. Naravno puno toga će se pitati i Pakoštane. Ipak vjerujem u našu pobjedu i u konačnici neka utakmica bude pravi praznik nogometa i neka bolji pobjedi u prijateljskom ozračju – naglasio je Jurica Lonić, trener Sabunjara.