Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

SP u Kataru

Hrvatski reprezentativci se smjestili u hotelu Hilton Doha i odmah krenuli na prvi katarski trening u kamp Al Ersal 3

Autor: Hina

18.11.2022. 11:59
Hrvatski reprezentativci se smjestili u hotelu Hilton Doha i odmah krenuli na prvi katarski trening u kamp Al Ersal 3

Foto: Foto PIXSELL

Hotel "Vatrenih" ima pet zvjezdica, vanjski bazen i plažu uz more. Hrvatskim nogometašima na usluzi će biti i fitness centar, spa-centar…DOHA  Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u svoju katarsku bazu, hotel Hilton Doha u kojem će biti smještena za vrijeme Svjetskog prvenstva.


“Vatreni” su u Dohu doputovali iz Rijada gdje su odigrali jedinu pripremnu utakmicu uoči početka SP-a protiv Saudijske Arabije i slavili sa 1-0 golom Andreja Kramarića.


Hrvatski igrači bili su raspoloženi i nasmijani, no nisu se previše zadržavali u hotelu. Odmah su krenuli na trening u svoj kamp Al Ersal 3.
Hrvatska je prvotno odabrala hotel Dusit i trening centar Al Gharafa, međutim, nakon što se otvorila prilika, Hrvatski nogometni savez (HNS) je iskoristio mogućnost zamjene prioritetne opcije za bazni kamp.


Nakon što je pravo rezervacije hotela Hilton Doha izgubila jedna od reprezentacija koja se u ožujku nije uspjela plasirati na završni turnir, HNS je brzo reagirao te promijenio svoju bazu.


Uz hotel Hilton vezan je trening centar Al Ersal 3, istovjetan trening centru Al Ersal 2 na kojem je reprezentacija trenirala tijekom boravka na prijateljskom turniru u Dohi.


Hilton Doha jedan je od samo pet hotela, među 40 ponuđenih u Fifinom katalogu, koji ima svoju plažu odnosno ugodno vanjsko okruženje hotela.


Hotel “Vatrenih” ima pet zvjezdica, vanjski bazen i plažu uz more. Hrvatskim nogometašima na usluzi će biti i fitness centar, spa-centar… Hotel je otvoren i za druge goste, no svjetski doprvaci su dobili jedno krilo sa zasebnim ulazom.


Velika prednost je i što je hotel puno bliže trening centru, a činjenica da se sve utakmice igraju u krugu 60 km olakšat će boravak svim reprezentacijama, a ne samo Dalićevim odabranicima jer neće biti napornih i dugotrajnih putovanja i letova kao na zadnja dva SP-a u Rusiji i Brazilu.


Prvi nastup na SP-u hrvatska vrsta imat će 23. studenog protiv Maroka u 13 sati po lokalnom, ili 11 sati po hrvatskom vremenu


DOSADAŠNJI KAMPOVI "VATRENIH"
EP 1996. Engleska – Nottingham
SP 1998. Francuska – Vittel
SP 2002. Koreja/Japan – Toyami
EP 2004. Portugal – Santa Justa
SP 2006. Njemačka – Bad Brückenau
EP 2008. Austrija/Švicarska – Bad Tatzmannsdorf
EP 2012. Warka
SP 2014. Brazil – Praia do Forte
EP 2016. Francuska – Deauville
SP 2018. Rusija - Roščino
EP 2020. (11 zemalja) - Rovinj
SP 2022 - Hilton Doha