Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Španjolsko prvenstvo

Granada ludim preokretom slomila Atletico Madrid i ostala na diobi prvog mjesta

Autor: Hina

04.01.2024. 07:28
Granada ludim preokretom slomila Atletico Madrid i ostala na diobi prvog mjesta

Foto: Foto Facebook FC Granada

Konačnih 4:3 postavio je Ivan Martin u sučevoj nadoknadi vremena



Nogometaši Girone ostaju u ‘mrtvoj utrci’ s Real Madridom i nakon 19. kola španjolskog prvenstva, u kojem su pred svojim navijačima svladali madridski Atletico s 4-3 (3-2) u ludoj utakmici prepunoj preokreta.


Već u 2. minuti dvoboja domaća momčad je povela pogotkom Valeryja Fernandeza. No, u 14. minuti je Alvaro Morata izbjegao zaleđe i postigao izjednačujući pogodak, prvi od tri koja je postigao u ovom dvoboju.


Girona je ponovno povela u 26. minuti golom Brazilca Savija, da bi u 39. minuti nizozemski veteran Daley Blind povećao prednost domaće momčadi na 3-1. Morata je u 44. minuti ponovno pogodio i smanjio zaostatak Atletica, da i samo dvije minute poslije još jednom zatresao mrežu, ali je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa.




No, u 54. minuti je 31-godišnji španjolski napadač bio u dozvoljenom položaju i ‘hat-trickom’ izjednačio na 3-3.


Taj je rezultat stajao do prve minute sučevog dodatka, kad je Ivan Martin iz kaznenog prostora, okružen obrambenim igračima Atletica, uspio uputiti lukav udarac u gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Jana Oblaka za veliko slavlje na stadionu Montilivi.


Girona se tako s 48 bodova opet izjednačila s vodećim Real Madridom koji je na domaćem terenu svladao Mallorcu s 1-0. Ove dvije momčadi bježe 10 bodova trećeplasiranom Atleticu i Barceloni, s time da katalonska momčad ima utakmicu manje.