Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Konferencijska liga

Eintracht prokockao dva gola prednosti u Belgiji, Hrvoje Smolčić nije igrao

Autor: Hina

15.02.2024. 21:25
Eintracht prokockao dva gola prednosti u Belgiji, Hrvoje Smolčić nije igrao

Foto: Willian Pacho (Eintracht) i Mathias Rasmussen (Union)/Foto REUTERS

Bivši igrač Rijeke je cijeli susret proveo na klupi



BRUXELLES Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta odigrali su 2-2 kod belgijskog Union St. Gilloisea u prvom ogledu play-offa za odlazak u osminu finala Konferencijske lige, premda su vodili 2-0.


Već nakon deset minuta igre Eintracht je imao dva gola prednosti, a strijelci su bili Chaibi u trećoj te Kalajdžić u 10. minuti. Domaći sastav se unatoč tome uspio vratiti u igri, a za konačnih 2-2 su pogađali Rasmussen u 31. i Nilsson u 68. minuti.


Završnicu susreta je Union St. Gilloise morao odigrati s igračem manje, nakon isključenja Vanhouttea u 78. minuti, ali je zadržao remi prije uzvrata. Hrvatski nogometaš Hrvoje Smolčić ostao je tijekom cijelog susreta na gostujućoj klupi za pričuve.




Nogometaši Sturma dobro su iskoristili domaći teren te su u Grazu s 4-1 pobijedili slovački Slovan iz Bratislave. U samom uvodu ogleda su postignuta dva pogotka, u četvrtoj minuti Biereth je zabio za 1-0 Sturma, dok je u osmoj minuti izjednačio Rodrigues.


Bilo je to sve od Slovana na utakmici, a do kraja su strijelci za domaćina bili Gorenc Stankovič u 27., Kiteišvili iz jedanaesterca u 64. te Camara u 91. minuti. Mogao je Slovan primiti još pogodaka, pogotovo nakon što je ostao s igračem manje u 78. minuti, tada je pocrvenio Wiess. Minutu nakon toga za Slovan je zaigrao hrvatski nogometaš Marko Tolić, nekadašnji igrač Dinama.


Molde je pred svojim navijačima svladao varšavsku Legiju 3-2 iako je imao veliku prednost od 3-0 te otvoren put prema osmini finala. Treba navesti kako je trenutačno u sezoni norveškog klupskog nogometa stanka između dvije sezone.


Tek nešto više od dvadeset minuta trebalo je Moldeu za tri pogotka. Dva je postigao Gulbrandsen, u 12. i 19. minuti, dok je na 3-0 povećao Kaasa. Legia je uspjela smanjiti na 2-3 i time povećati svoje šanse uoči uzvrata na svom stadionu. Za goste su strijelci bili Joseu u 63. i Augustinjak u 71. minuti.


S minimalnih 1-0 Olympiakos je u Pireju svladao Ferencvaros, a gol je u 83. minuti dao El Kaabi.


Uzvratne utakmice na rasporedu su sljedećeg četvrtka.


U nastavku večeri se igraju još četiri prve utakmice play-offa Konferencijske lige, a među njima i Dinamo gostuje u Sevilli kod Betisa.