Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Prijepori

Nisu svi u Brazilu za Carla Ancelottija, javio se aktualni predsjednik države

Autor: Hina

07.07.2023. 17:02
Nisu svi u Brazilu za Carla Ancelottija, javio se aktualni predsjednik države

Foto: Luiz Inacio Lula da Silva/Foto REUTERS

Diniz mi je draži, ima osobnost i karakter, kreativan je i pravi je vođa u svlačionici - rekao je Luiz Inacio Lula da SilvaRIO DE JANEIRO Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva izrazio je nezadovoljstvo što će iduće godine talijanski nogometni strateg Carlo Ancelotti preuzeti izborničku dužnost brazilske reprezentacije, tamošnjeg velikog ponosa.


Prvi čovjek Brazila i 39. po redu predsjednik te južnoameričke države puno je veći simpatizer Fernanda Diniza, 49-godišnjaka koji je trenutačni, ali privremeni izbornik Brazila do dolaska Ancelottija koji će još jednu sezonu raditi kao trener madridskog Reala.


„Volim Ancelottija, ali lako je voditi europsku momčad s jedanaest probranih igrača. Isto tako, zašto nikada nije bio izbornik svoje zemlje koja ima očitih problema i nije se plasirala na posljednja dva svjetska prvenstva. Diniz mi je draži, ima osobnost i karakter, kreativan je i pravi je vođa u svlačionici“, rekao je brazilski predsjednik.
Ancelotti će Brazil preuzeti u lipnju iduće godine, a prvi veliki posao imat će na Copa Americi tog mjeseca.


„Po meni problem naše nogometne reprezentacije nisu bili loši izbornici ni sadašnji Diniz. Problem je kvaliteta igrača koja nije na nekadašnjoj razini“, osvrnuo se Lula.