Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

ulična košarka

Bibinje, Vodice i Tornado Zadar pobjednici turnira u Škabrnji

Autor: Šime Ćurko

07.07.2023. 16:09
Bibinje, Vodice i Tornado Zadar pobjednici turnira u Škabrnji

Foto: KK Škabrnja



U organizaciji Košarkaškog kluba Škabrnja, a pod pokroviteljstvom Općine Škabrnja na Trgu dr. Franje Tuđmana u ovom ravnokotarskom mjestu održan turnir u uličnoj košarci, odnosno popularnom basketu 3×3. Osim seniorskog turnira, nastupio je i velik broj djece i to u tri uzrasne kategorije. U onoj najmlađoj (2012./13.) pobjednički pehar podigla je momčad Tornado Zadar, sastavljena od polaznika Škole košarke Zadar, koja je u finalu bila bolja od Košarkaške akademije Anđe Jelavić, dok je treće bilo društvo pod nazivom Crazy Zadar.


U kategoriji 2010./11. titulom se okitio sastav ŽKK Vodice, nakon finalne pobjede protiv ekipe Zadar Plus, a treće mjesto pripalo je Akademiji Anđe Jelavić. Mlade su Vodičanke najbolje bile i u kategoriji 2008./09., gdje su u finalu bile bolje od domaćina Škabrnje, dok je treće mjesto zauzeo Zadar plus.





Ždrijeb seniorskog turnira bio je podijeljen na seoski i otvoreni. Najboljim basketašima u selu pokazali su se Škare, predvođeni načelnikom Općine Ivanom Škarom, uz jedno dopušteno »strano« pojačanje u liku Ante Lacića.


Oni su u zanimljivom dvoboju bili nešto uspješniji od Ražova, dok je u finalu otvorenog dijela momčad Bibinja pobijedila Pridragu. U finalu Bibinjci su nakon dramatične završnice s 11:9 bili bolji od Škara i tako osvojili veliki pobjednički pehar.



– Bila su ovo zanimljiva i uzbudljiva tri dana, koja nam je jedino malo poremetila kiša, ali uspjeli smo sve privesti kraju s finalom koje se igralo u gotovo NBA terminu. Ipak, u i tom terminu je privuklo velik broj gledatelja. Posebno me veseli velik broj sudionika dječjeg turnira i hvala svim našim sportskim prijateljima koji su se odazvali pozivu.


Škabrnja se još jednom pokazala kao mjesto koje gaji veliku ljubav i strast prema košarci i vjerujem da će ovaj turnir rasti iz godine u godinu te postati jedna lijepa tradicija – rekao je Božo Škara, trener i predsjednik Košarkaškog kluba Škabrnja.