Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

RK ZADAR 1954

Nino Jerak najavio sezonu: Ne želimo biti samo domaćinska momčad

Autor: Alen Plahinek

23.08.2023. 17:31
Nino Jerak najavio sezonu: Ne želimo biti samo domaćinska momčad

Foto: Luka Jeličić



Rukometaši Zadra 1954 punom parom treniraju i pripremaju se za novu sezonu u 1.HRL – Jug, koja počinje 30. rujna. Otišli su neki igrači iz prošlogodišnjeg sastava, poput Nike Martinovića i Lorisa Hromina, no u klub s Mocira stigla su nova, mlada imena. Promjena se dogodila i na klupi, a novi trener seniorske momčadi je Nino Jerak, dugogodišnji igrač i trener mlađih klupskih kategorija. Posjetili smo rukometaše u njihovom domu u dvorani Mocire, a Jerak je pronašao nekoliko minuta kako bi sumirao trenutačne pripreme.


– Završili smo dva tjedna priprema, više od deset treninga je iza nas. Momčadi smo pridružili i kondicijskog trenera Luku Plazinu s kojim tri puta tjedno radimo u teretani. To je tako u pripremnom periodu, imali smo i kondicijske treninge, a kako će se sezona približavati više ćemo raditi s loptom na uigravanju. Za sada imamo jako dobar odaziv na treninge i ono što je još bitnije igrači su vrlo redoviti. Priključili smo mlade, generaciju do 17 godina tako da nas ima jako puno na treninzima – počeo je Jerak nastavljajući oprezno glede očekivanja u novoj sezoni.


Mlade nade


– Kroz neko vrijeme ćemo moći više govoriti o očekivanjima. Za sada, smatram da imamo dosta dobru momčad, ali već sam naglasio da sve ovisi o poslovnim obvezama dečkiju i drugim stvarima. Jedno su pripreme, a drugo je konzistentno dolaženje na treninge tijekom sezone. Vrlo važna su nam i gostovanja, gdje ćemo, nadam se, ići u što većem broju. Kažem, imamo dobru momčad, nikome se ne mislimo i ne želimo predati. Idemo svaku utakmicu na pobjedu, a što će nam to donijeti pokazat će vrijeme.




Jerak je prošle sezone s generacijom do 17 godina stigao do sedmog mjesta na Prvenstvu Hrvatske, a sada je nekoliko igrača promovirano u prvi sastav.


– Nadam se će im prijelaz biti lakši nego što bi im inače bio, jer smo nas dvojica trenera, Edin Bašić i ja, koji smo bili u selekciji do 17 godina, nastavili zajedno i ovdje. On će sada sam trenirati generaciju do 17 godina, a ja sam u seniorima, ali nekako ćemo i dalje zajedno raditi. Sigurno će im to olakšati adaptaciju na starije suigrače. Ovi mladići imaju kvalitetu, imat će prilike da se pokažu i dokažu i vjerujem da će sve to na dobro izaći u konačnici – objašnjava Jerak.


Nino Jerak, Foto: Luka Jeličić


Gostovanja su ključ


Gotovo dvije pune godine Mocire nisu vidjele poraz svoje momčadi, ali problem su gostovanja na kojima Zadrane najviše muči problem širine klupe.


– Još kada sam i igrao više sam volio gledati utakmice u gostima. Po rezultatima može se zaključiti da smo domaćinska momčad, ali poanta je promijeniti taj nadimak. Naravno, cilj je da Mocire ostanu neosvojiva utvrda, ali na gostovanjima moramo pokazati puno više. To nam je glavni motiv, želimo pokazati da možemo biti prava, kvalitetna momčad kako kod kuće, tako i u gostima – kazao je Jerak.


Nova sezona počinje posljednjeg dana rujna, kada u Zadar stiže momčad Umaga. Gotovo dva puna mjeseca Zadrani će se pripremati za nove izazove.


– Dosta smo rano počeli s pripremama jer je prošla sezona završila još početkom svibnja, stoga smo se željeli što bolje spremiti. Imamo i neke povratnike, kako smo rekli imamo mlade dečke i željeli smo da se što bolje svi zajedno upoznamo. Dogovorili smo puno prijateljskih utakmica. Prva nam je kod kuće protiv Trogira, zatim ćemo u goste Riboli Kaštela, a onda idemo u Zagreb. Tamo ćemo igrati protiv premijerligaša Sesveta i Nexea te protiv Metalca koji je u našem rangu, ali u skupini Sjever. Sredinom rujna slijedi trokut turnir na kojem će uz nas nastupiti Split i Ardiaei. Za sam kraj još dvije utakmice u Senju. Složili smo plan i program, mnogo provjera za uigravanje iako se to do sada nikada tako nije radilo. Sve u svemu nadam se da će nam to donijeti pozitivne promjene – istaknuo je Jerak.


Foto: Luka Jeličić