Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

KID'S ATHLETICS

Nikada više djece i neizvjesnosti, Zadrani i Biograđani se okitili zlatom

Autor: Portal ZL

15.03.2023. 08:25
Nikada više djece i neizvjesnosti, Zadrani i Biograđani se okitili zlatom

Foto: Atletski savez Zadarske županijeU organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije na atletskom stadionu Sportskog centra Višnjik održano je Zimsko prvenstvo Zadarske županije u Kids’ Athletics.


Riječ je o otvorenom natjecanju na koju su dobrodošla djeca iz svih sportskih i osnovnih škola, ne samo iz Zadarske županije. Discipline su prilagođenom najmlađim atletičarima koji kroz igru pokazuju svoja sportska umijeća. Specifičnost natjecanja su mješovite ekipe djevojčica i dječaka čime se potiče ravnopravnost spolova. 


Nastupilo je više od 150 limačica i limača iz Zadra, Biograda na Moru  i Dubrovnika. U uzrastu djece do devet godina prijavilo se devet ekipa. Prvo mjesto podijelile su ekipe Biograda i OŠ Zadarski otoci 2 (45 bodova), treće mjesto pripalo je malim Dubrovčanima (39 bodova), dok su samo bod manje od njih imali mališani iz prve ekipe OŠ Zadarski otoci. 
Kod starijih limača, onih od 9 do 12 godina, zlatnu medalju osvojili su atletičari zadarskog AŠK-a s 32 boda. U uzbudljivoj borbi Mali Vatreni iz Biograda osvojili su bod manje i zaslužili srebro oko vrata. Druga ekipa AŠK-a  bila je treća, Biograd 2 četvrti, AK Alojzije Stepinac peti, a AŠK 3 šesti.