Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

KIDS' ATHLETICS DAY

Atletski praznik u Krešinoj dvorani: Pobjede odnijeli Agram i OŠ Zadarski otoci

Autor: Zadarski list

30.11.2022. 08:26
Atletski praznik u Krešinoj dvorani: Pobjede odnijeli Agram i OŠ Zadarski otoci


Hrvatski atletski savez i Atletski savez Zadarske županije upriličili su u nedjelju feštu pod svodovima dvorane Krešimir Ćosić. Na atletskoj stazi prstena dvorane te u pomoćnoj dvorani 1 održan je Kids’ Athletics Day, natjecanje po standardima Svjetske atletske federacije za limačice, limače, mlađe kadetkinje i mlađe kadete.


U konkurenciji starijih grupa pobjedu je odnijela ekipa Agram 1 iz Zagreba s 51 osvojenim bodom. Drugo mjesto podijelili su Agram 2 i zadarski Atletski klub Alojzije Stepinac koji su za pobjednicima zaostali za po sedam bodova. Atletski klub Dubrovnik je sa svojom prvom ekipom osvojio 36 bodova i treće mjesto. Slijede ekipe AK Sveti Ante Knin 1 (28 bodova),  AK Dubrovnik 2 (21 bod), Agram 3 (20 bodova), AK Sveti Ante Knin 2 (19 bodova) i AK Biograd (10 bodova).


U konkurenciji mlađih atletičara prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Zadarski otoci (13 bodova), drugi su bili limači iz prve ekipe Atletskog kluba Olympionik Zadar (11 bodova), a treći maleni atletičari AK Alojzije Stepinac (10 bodova). Četvrto mjesto pripalo je drugoj ekipi Olympionika (6 bodova). Za neke od ovih mališana bilo je ovo prvo natjecanja, uzbuđenje je bilo ogromno, a sreća za osvojenu medalju neizmjerna.
Kako su u ovakvom tipu natjecanja, koje promovira zdravi život i atletiku kao bazični sport, svi pobjednici tako su i svi sudionici, natjecatelji i voditelji ekipa, nagrađeni medaljama i prigodnim majicama, uspomenama na jedan poseban dan u kojem se slavila atletika. 


Specifičnost ovog natjecanja su mješovite ekipe djevojčica i dječaka čime se potiče ravnopravnost spolova. Istovremeno mali atletičari kroz šest različitih disciplina i igru pokazuju svoje motoričke i fizičke sposobnosti, streme istom cilju, međusobno se bodre te se uče na poraze i pobjede uz poštivanje suparnika. To su najvažniji rezultati koje je nedjeljno okupljanje malih atletičara iz Zagreba, Knina, Dubrovnika, Biograda i Zadra polučilo. 


– SC Višnjik i dvorana Krešimir Ćosić pokazali su se idealnim za provođenje ovakvog oblika natjecanja mlađih dobnih uzrasta. Uz podršku Hrvatskog atletskog saveza,  Atletskog saveza Zadarske županije i Sportske zajednice grada Zadra želja nam je da ovakva natjecanja organiziramo diljem županije te tako djeci približimo  kraljicu sportova na jedan sasvim novi način. Ogledni primjer je Osnovna škola Zadarski otoci na čelu s ravnateljem Davorom Barićem i nastavnicom Anamarijom Boticom koji u svojoj školi provode ovaj vid atletike kroz nastavu tjelesne kulture pa često i nastupaju na natjecanjima. Hvala sucima volonterima koji su odradili besprijekorno natjecanje na radost djece i roditelja, izjavio je prvi čovjek Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović najavivši još jedno zanimljivo natjecanje u nadolazećem vikendu.


– Riječ je o jedinstvenom sportskom događaju koji spaja atletiku i biciklizam, odnosno o 25. Atletskoj utrci Poličnik i 25. Memorijalnoj biciklističkoj utrci Zoran Bilosnić, obje u dužini od 10 kilometara. Organizator je AK Sveti Ante Poličnik. Utrke su na rasporedu u subotu 3. prosinca 2022. godine, a natjecanja započinju dječjim atletskim utrkama u 11:30 sati, poručili su iz Saveza.