Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Europsko prvenstvo

Nemoćna Hrvatska izgubila od Mađarske i ostala bez polufinala

Autor: Alen Plahinek

20.01.2024. 19:33
Nemoćna Hrvatska izgubila od Mađarske i ostala bez polufinala

Foto: Reuters



Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je i drugi susret u drugoj fazi Europskog prvenstva od Mađarske (29:26 ). Izgubili smo time svaku nadu za šansu za polufinale, odnosno eventualno medalju na ovom Euru. Domagoj Duvnjak ponovno nije bio u sastavu za ovaj susret jer je temperatura uzela velikog maha. On je kao i utakmicu protiv Francuske gledao iz hotela.


Najgore poluvrijeme


Baš jako loše poluvrijeme pa čak i najgore na ovom Prvenstvu odigrali smo u prvih 30 minuta. Od samog početka bilo je vidljivo kako je u hrvatskim rukometašima prisutan strah i samim time ruke su se automatski malo “skratile”. Još kada se javio i Bartucz na mađarskim vratima, bilo je vidljivo da smo u problemu. “Odmaglili” su Mađari početkom 11. minute na tri razlike (4:7) na što je izbornik Goran Perkovac reagirao time-outom. Nažalost, to nije previše pomoglo jer su Mađari otišli i na četiri razlike.


Koliko god ovo ludo zvuči, ali na sreću po nas gotovo četiri minute u komadu imali smo igrača manje. Izvukli smo u tom periodu seriju 3:0 i vratili se u “život”. Javio se u tom periodu i Matej Mandić na našim vratima i dao nam nekoliko prilika za izjednačenje i potpuno hvatanje rezultatskog priključka, međutim kao da to nismo željeli. Lučinov šut, zatim Marašovo zabijanje u obranu, a potom i Karačićev prekršaj u napadu… Na kraju izvukli smo samo minus jedan (13:14) pred odlazak na odmor. Imali smo i napad za izjednačenje pred odmor, međutim vrijeme je bilo brže od nas.


Rovovski rat




Napadačko mučenje se nastavilo i u drugom dijelu. Držali smo se na jednom golu zaostatka, međutim nikako i nikako nismo uspijevali zabiti taj jedan gol za izjednačenje da se vratimo. Na drugoj strani nisu ni Mađari briljirali, a svoj obol je dao i Dominik Kuzmanović s nekoliko lijepih obrana. U 39. minuti Perkovac je minutom odmora uspio dogovoriti akciju za Maraša koji frkom spušta ispod Balacza i konačno nakon sedam neuspjelih prilika uspjeli smo doći na poravnanje rezultata (15:15). Veliko slavlje donio je Filip Glavaš u 40. minuti kada je zabio za prednost Hrvatske 17:16.


Sljedećih sedam minuta smo uspijevali to držati, međutim ponovno smo posustali u napadu, što su “namirisali” Mađari i ponovno otišli u prednost. Činilo se da je gotovo u 52. minuti kada su Mađari otišli na dva gola prednosti (23:21), a dobili smo i dva isključenja. Vrhunski smo se snašli u igri 4 na 6 i na pogon Luke Lovre Klarice pet minuta do kraja ponovno izjednačili.


Nada je nakon u potpunosti nestala jer su Mađari povezali tri pogotka u finišu. Opet ostaje žal za porazom, kao i protiv Francuske jer smo ponovno sami sebe pobijedili. Vratari su ponovno odradili lavovski posao, Mandić s devet obrana, Kuzmanović s četiri od 15 udaraca.


Da budemo realni i pošteni sami prema sebi, odigrali smo daleko najlošiju utakmicu na Prvenstvu. Detaljnije analize bolje je ostaviti “stručnjacima” na društvenim mrežama. Šanse smo imali, iskoristili ih nismo. Život ide dalje.