ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Rukomet

EHF oštro osudio rasističko navijanje na utakmici Francuske i Hrvatske

Autor: Hina

19.01.2024. 16:04
EHF oštro osudio rasističko navijanje na utakmici Francuske i Hrvatske

Foto: Foto REUTERS

EHF će razgovarati i s hrvatskim izaslanstvom na Europskom prvenstvu pri čemu će biti istaknuta povećana odgovornost izaslanstva za ponašanje njegovih navijača na utakmicama EURO-a



ZAGREB Europska rukometna federacija (EHF) upoznata je s izjavama igrača francuske reprezentacije koji su rekli da su bili meta rasističkih povika tijekom utakmice glavnog kola između Francuske i Hrvatske u četvrtak te oštro osuđuje sve oblike rasizma, diskriminacije i netolerancije.


“Ponašanje koje je namijenjeno diskriminaciji ili rasističkom zlostavljanju bilo kojeg igrača, službene osobe i gledatelja ne tolerira se ni na jednoj utakmici organiziranoj pod okriljem EHF-a. Takvom ponašanju nema mjesta u europskom rukometu”, navodi Europska rukometna federacija u svom priopćenju.


U četvrtak su dotični gledatelji legitimirani i od strane osiguranja udaljeni s tribina, dodaje EHF.




Sve dosadašnje utakmice na muškom EHF EURO 2024. odigrane su u nevjerojatnoj, uzbudljivoj i prijateljskoj atmosferi, odražavajući duh i vrijednosti rukometnog sporta. O incidentu od četvrtka dodatno će se razgovarati između Europske rukometne federacije i Njemačkog rukometnog saveza kako bi se poduzele sve mjere da se nešto slično ne ponovi, dodaje EHF.


Nadalje, EHF će razgovarati i s hrvatskim izaslanstvom na Europskom prvenstvu pri čemu će biti istaknuta povećana odgovornost izaslanstva za ponašanje njegovih navijača na utakmicama EURO-a.