Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

3.NL-jug

Nakon gostovanja, stižu domaći izazovi

Autor: Šime Ćurko

17.11.2023. 11:43
Nakon gostovanja, stižu domaći izazovi

Foto: Luka Jeličić



Nogometaši Zadra nakon pobjede u prošlom kolu u gostima kod Splita povezali su dva kola na prvom mjestu Treće NL Jug, Da bi tamo i ostali trebat će im pobjeda u nedjeljnoj domaćoj utakmici 14. kola (pretposljednje u prvom dijelu sezone) protiv Vodica. Gosti su lani imali dobru sezonu, što se ne može reći za ovogodišnja izdanja, te su s 11 bodova na 14. mjestu. U prošlom kolu Vodični su odigrali 2:2 protiv Hrvatskog viteza, što je dovoljno upozorenje. Ipak, Zadar je izraziti favorit u utakmici u kojoj će se tražiti četvrta pobjeda zaredom. Na Stanovima sve više osluškuju »što to radi« Junak, momčad koja je druga na ljestvici, s bodom manje. Sinjani igraju odlično nakon početnog »kašljucanja«, imaju pet pobjeda zaredom i nameću se kao možda i glavni konkurenti Zadranima za prvo mjesto.


Ipak, ni ostali klubovi u vrhu nisu daleko, tako da se još ne može govoriti od užem kruhu favorita. Potvrda toga je i da treći Primorac ima tri boda manje od Zadra. Igrači Lea Šarića u nedjelju će dočekati Slogu, momčad koja se sa 16 bodova smjestila u sredinu ljestvice. Bod manje od Biograjaca ima četvrti Hrvatski vitez pred kojim je domaća utakmica protiv Uskoka.


Raspored 14. kola (nedjelja, 13:30 sati): Zadar – Vodice, Hrvatski vitez – Uskok, Primorac – Sloga, Zagora – Neretvanac, Junak – GOŠK Kaštela, Zmaj – Neretva, GOŠK Dubrovnik 1919 – Kamen, Omiš – Split.





Prva ŽNL


Na rasporedu je 11. kolo Prve županijske nogometne lige. Vodeći sabunjar, koji ima osam pobjeda te po jedan remi i poraz, bit će gost Galovca, koji je na šestom mjestu.


Raspored, subota (15:15 sati): Abeceda ZDC – Velebit. Nedjelja (14:00): Nova zora – Polača, Zemunik – Hajduk, Galovac – Sabunjar. Ponedjeljak (18:00): Dragovoljac – Dalmatinac. Odgođeno: Bibinje – Zlatna luka, Pakoštane – Škabrnja ’91.