Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

2. HRL-jug

Biograd očekuje derbi lige u Opuzenu

Autor: Alen Plahinek

17.11.2023. 11:11
Biograd očekuje derbi lige u Opuzenu

Foto: RK Biograd



Osmo kolo 2. HRL-jug rezultirat će velikim derbijem između prve i druge momčadi lige, Opuzena i Biograda. Utakmica je to koja bi mogla usmjeriti (polu)sezonu. Sjajni Biograjci još nisu izgubili ove sezone u ligi, kao ni Opuzen, no momčad s Neretve ne zna za ništa osim pobjeda do sada. Utakmica se igra sutra od 20 sati u Opuzenu, a najavio ju je dugogodišnji lijevi vanjski Biograjaca Danijel Duvnjak.


– Vrlo su jaka momčad, rezultati to najbolje potvrđuju. Nismo igrali s njima jer su oni ispali iz Prve lige. Koliko znam, velika većina momčadi je ostala na okupu, tako da su sigurno uigrani i dobro se poznaju. Igraju prilično agresivnu obranu, no i mi smo kvalitetni i imamo pravo tražiti pobjedu. U svakom slučaju bit će teško gostovanje – rekao je Duvnjak te dodao kako je sezona duga.


– Napravili smo veliki korak prema rangu iznad, ali tek smo na početku. Predstoji nam osmo kolo, a ima ih 22. Pojačali smo se kroz ljeto i samo smo se izdvojili Opuzen i mi, no ne smijemo zaboraviti na Vodice. Imaju jako dobru momčad i bit će također opasan protivnik u borbi za vrh.




Osvrnuo se Duvnjak i na to koliko im je značila utakmica u Kupu protiv Zadra 1954.


– Bio nam je to veliki poticaj za samopouzdanje. Zadar je vrlo kvalitetna momčad, a mi smo ih dugo držali u egalu. Očito je da smo na dobrom putu i da imamo jasne smjernice kako igrati. Pristup utakmici nam je najvažniji i očito je da kada se držimo dogovora na terenu izgleda jako dobro. Još kada se povežu i vratari s nekoliko obrana, i u napadu se dobije polet – zaključio je Duvnjak.


rukomet rk biograd – rk buzet