Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Poms ostaje

Nakon Dinama i Osijek produžio ugovor s trenerom, Austrijanac ostaje na klupi do ljeta 2024. godine

Autor: Hina

19.01.2023. 17:22
Nakon Dinama i Osijek produžio ugovor s trenerom, Austrijanac ostaje na klupi do ljeta 2024. godine

Foto: Rene Poms/Foto PIXSELL

Austrijanac je u glavnog trenera promoviran u rujnu prošle godine nakon što je Nenad Bjelica razriješen dužnosti trenera i sportskog direktora OsijekaOSIJEK Austrijski nogometni stručnjak Rene Poms (47) produžio je ugovor s Osijekom do ljeta 2024. godine, objavili su iz Gradskog vrta.


Poms je u četvrtak potpisao novi ugovor s Osijekom koji će ga uz “Bijelo-plave” vezati do ljeta 2024. godine. Austrijanac je u glavnog trenera promoviran u rujnu prošle godine nakon što je Nenad Bjelica razriješen dužnosti trenera i sportskog direktora Osijeka.


“Sretan sam jer je ovo moj prvi ugovor kao glavni trener. Do sada sam uvijek bio u ulozi pomoćnika tako da je ovo velika stvar za moju karijeru. Znam kakav je trenerski posao, da se u nogometu stvari mijenjaju iz dana u dan, ali želim biti uspješan kao trener rezultatski i u radu s momčadi,” kazao je Poms.
Trener Bijelo-plavih istaknuo je i da se klupska strategija, koja će biti značajnije usmjerena prema igračima iz vlastite škole nogometa, podudara i s njegovim viđenjem nogometa.


“Klub je promijenio svoju filozofiju, odlučio se okrenuti mlađim i domaćim igračima što je put koji potpuno podržavam. U nogometu je najvažnija momčad, a kada je možeš graditi s igračima koji žele igrački doći na višu razinu, a onda i realizirati transfer u neki veliki klub, to ti mora predstavljati značajnu motivaciju. Uz to, dolazi novi stadion, klub ide putem koji mi je kao trener zanimljiv i vjerujem da mogu biti prava osoba za ono što slijedi,” dodao je Poms.


Sportski direktor Ivica Kulešević je naglasio kako je Poms od prvog dana pokazao visoku razinu profesionalizma.


“Rezultati na travnjaku to su najbolje pokazali i kao sportski direktor sretan sam što ovu priču nastavljamo dalje zajedno. Svima nam je želja da nastavimo tamo gdje smo stali u jesenskom dijelu sezone i da rezultatski budemo na razini renomea kluba,” kazao je Kulešević.


Osijek uoči nastavka prvenstva drži treće mjesto sa 30 bodova, pet manje od drugoplasiranog Hajduka, dok je u vodstvu Dinamo sa 41 bodom.