Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

SP u Kataru

Bayern ima najviše igrača u polufinalu SP-a, hrvatski prvak je na visokom četvrtom mjestu s dva igrača manje

Autor: Hina

12.12.2022. 14:47
Bayern ima najviše igrača u polufinalu SP-a, hrvatski prvak je na visokom četvrtom mjestu s dva igrača manje

Foto: Mislav Oršić/Foto REUTERS

Najviše predstavnika (22) ima španjolska LaLiga, boje HNL-a brane šestorica igračaZAGREB  Među 104 nogometaša koji su članovi reprezentacija preostalih u borbi za mjesto u finalu Svjetskog prvenstva u Katru, najviše predstavnika (22) ima španjolska LaLiga, a od klubova je najzastupljeniji njemački prvak Bayern sa šestoricom igrača.


U oba slučaja je i hrvatska reprezentacija dala doprinos zahvaljujući Luki Modriću (Real Madrid), Ivi Grbiću (Atletico Madrid) i Anti Budimiru (Osasuna) kao igračima klubova iz španjolskog nogometnog prvenstva te Josipu Stanišiću, jednom od šestorice preostalih igrača Bayerna koji se još mogu okititi naslovom Svjetskog prvaka.


Zahvaljujući, pak, Dominiku Livakoviću, Bruni Petkoviću, Mislavu Oršiću i Josipu Šutalu zagrebački Dinamo zauzima visoko četvrto mjesto među najzastupljenijim klubovima među polufinalistima. Na diobi drugog mjesta su Atletico Madrid i Sevilla sa po petoricom igrača.
Dodamo li igračima hrvatskog prvaka Marka Livaju (Hajduk) i Ivicu Ivušića (Osijek), Hrvatska nogometna liga je zastupljena sa šestoricom igrača, što ju svrstava na šesto mjesto. Osim vodeće LaLige, ispred su još engleska Premier liga (15 igrača iz deset klubova), talijanska Serie A (14 igrača iz deset klubova), francuska Ligue 1 (14 igrača iz osam klubova) i njemačka Bundesliga (13 igrača iz sedam klubova).


Hrvatska reprezentacija ima igrače iz svih šest najzastupljenijih ligaških natjecanja.


Nijedan klub nema predstavnike u sve četiri reprezentacije koje su se plasirale u polufinale Svjetskog prvenstva.