Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Branič Hrvatske

Domagoj Vida tek je deseti igrač koji se upisao u Klub 100 Vatrenih: "Neki bi me željeli vidjeti u penziji, ali ne dam se"

Autor: Hina

18.11.2022. 16:55
Domagoj Vida tek je deseti igrač koji se upisao u Klub 100 Vatrenih:

Foto: Domagoj Vida/Foto REUTERS

Ljubav prema reprezentaciji ne može proći. Uvijek je to istra strast, ista ljubav, kazao je Vida na druženju s novinarima u DohiDOHA Nastupivši u susretu protiv Saudijske Arabije, Domagoj Vide se upisao u “Klub 100” hrvatske nogometne reprezentacije.


Stoper grčkog AEK-a time je postao tek deseti igrač koji je upisao 100 i više nastupa u dresu “Vatrenih”.


“Ljubav prema reprezentaciji ne može proći. Uvijek je to istra strast, ista ljubav,” kazao je Vida na druženju s novinarima u trening kampu hrvatske vrste Al Errsal 3 u Dohi.
Za Hrvatsku je debitirao 23. svibnja 2010. u Osijeku protiv Walesa i od tada do danas je više od 12 godina neizostavni član reprezentacije. Osvojio je kao igrač zagrebačkog i kijevskog Dinama, te Bešiktaša ukupno 11 trofeja, a ovoga ljeta je nakon četiri godine u Turskoj, postao član atenskog AEK-a, potpisavši ugovor na dvije godine.


S ovom stotkom Vida je ušao u ekskluzivno društvo igrača koji su za Hrvatsku odigrali 100 i više utakmica. Na vrhu je kapetan Luka Modrić sa 155 nastupa, a slijede Darijo Srna (134) i Ivan Perišić (116).


“Ovo je moje treće svjetsko prvenstvo. Neki bi me željeli vidjeti u penziji, ali ne dam se. Spreman sam na sve, ali i dalje vjerujem u sebe. Dobro radim i treniram i čekam svoju priliku. Nisam se ovdje došao zabaviti,” dodao je.


Vida se osvrnuo i na svoje suigrače iz posljednjeg reda obrane.


“Imamo jako dobre i kvalitetne mlade igrače. Ja sam tu da im pomognem s nekim savjetima kao i svi stariji igrači. Reprezentacija je ispred svih nas, ne gledam na sebe, jedino je bitan rezultat. Prva utakmica je njavažnija,” poručio je Vida koji je za svoj stoti nastup dobio tortu, nakon čega se slikao s dijelom hrvatskih novinara koji u Dohi prate reprezentaciju.