ponedjeljak, 13. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

David Filipović

Mlada benkovačka nada odigrala utakmicu života

Autor: Juraj Vunjak

15.03.2024. 10:37
Mlada benkovačka nada odigrala utakmicu života

Foto: HNK Velebit Benkovac



Nogometaši Velebita u 15. kolu Prve županijske lige uvjerljivo (5:1) slavili su u gostima protiv Zemunika. Benkovčanima je to bila četvrta pobjeda u pet odigranih utakmica te su se s 23 boda (koliko ima i šesti Dragovoljac) učvrstili u sredini ljestvice (osmo mjesto). Benkovački junak na zemuničkim Lužinama bio je napadač David Filipović, koji postigao četiri pogotka, (13’, 57’, 69’, 71’). Sa sedam golova u sezoni Filipović je trenutačno najbolji strijelac svog kluba i ukupno osmi u ligi.


– Sretan sam zbog golova, ali u prvi plan želim staviti suigrače jer smo kao momčad odigrali odličnu utakmicu i potvrdili kvalitetu, koju smo pokazali i u nekim ranijim nastupima. Svaku utakmicu dajem sve od sebe, ali ovaj put me išla i realizacija. Suigrači su mi puno pomogli kod pogodaka, a posebno bih izdvojio Matea Šuška, koji je bio jako raspoložen, a upisao je gol i asistenciju – rekao je Filipović.





U 16. kolu Velebit na domaćem terenu očekuje utakmica protiv Škabrnje ‘91. Ova dva kluba dijeli pet bodova u korist Benkovčana, kojima pobjeda može donijeti pomak od nekoliko mjesta na tablici. Filipović je uvjeren u nastavak pozitivnog niza njegove momčadi.


– Uvijek igramo na pobjedu, pa ćemo tako i protiv Škabrnje tražiti tri boda. Imamo kvalitetu i siguran sam da ćemo to potvrditi na terenu. Naravno da bismo željeli završiti sezonu pri vrhu tablice, ali sve ovisi najprije o nama. Atmosfera u klubu je odlična, osim lakše ozljede Marka Bačića, koji će se uskoro vratiti, nemamo većih problema – objasnio je 19-godišnji Filipović, koji je ove sezone odigrao 12 utakmica. Lani je bio u Zadru, gdje je upisao nastup u Trećoj NL Jug, a za momčad sa Stanova odigrao je i dvije utakmice Županijskog kupa.


– Živim u Benkovcu, gdje radim u Plodinama. Nekoć sam igrao za Zadar, ali sam imao problema zbog ozljede noge. Nakon toga vratio sam se u Velebit gdje su mi prije Šime Karduma treneri bili Branimir Rašić i Zoran Tabula – kazao je Filipović.


 


Dvije sezone treći u Trećoj ligi


Velebit je u kontinuitetu od 1999. do 2013. igrao u Trećoj HNL Jug, kada je ispao sa samo dva osvojena boda. Imali su Benkovčani odličnih sezona u tom razdoblju, pa su tako 2007. i 2011. osvojili treće mjesto. Posebno se pamti 2010. i pobjeda protiv Zadra na Stanovima u finalu Županijskog kupa. Od 2013. u Prvoj ŽNL najbolji plasman bilo je šesto mjesto 2018./19.



Marketinške aktivnosti


Velebit će sljedeće godine proslaviti 100. godišnjicu osnutka, a marketinške aktivnosti oko ove velike obljetnice već su počele. Ovih dana na Facebook stranici kluba objavljeno je da je u prodaji klupski šal, a u ponudi su i auto zastavice, privjesci, majice kratkih rukava, upaljači, kemijske olovke.