Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Županijski kup

Bibinje nakon lutrije kaznenih udaraca zaustavile "vječnog" osvajača - Primorac

Autor: Alen Plahinek

13.03.2024. 20:56
Bibinje nakon lutrije kaznenih udaraca zaustavile

Foto: Luka Jeličić



Posljednji putnik u četvrtfinale Županijskog kupa su Bibinje. One su u zaostaloj utakmici osmine finala, koja je odgođena zbog ligaških obveza kluba iz Biograda, nakon totalne ludnice u lutriji jedanaesteraca svladale Primorac s ukupnih 8:7. Nakon osnovnih 90 minuta bilo je 1:1, a onda je u sedmoj seriji raspucavanja sve odlučeno. Nakon šest godina Primorac tako neće imati priliku braniti naslov prvaka. Imala je momčad iz Biograda svojevrsnu koncesiju na ovo natjecanje jer su titulu osvjača Kupa dizali čak deset puta u posljednjih 11 izdanja ovog natjecanja.


Sve je dobro počelo za Primorac kada je u 33. minuti kapetan Stefan Lazarevski zabio za 1:0. Istim se rezultatom otišlo na odmor, no praktički čim su se momčadi vratile na teren Lucijan Lovre Lisica vraća Bibinjce u “život” zabivši za 1:1 u 49. minuti. Sve se rješavalo udarcima s bijele točke, gdje su promašivali i jedni i drugi, no sedma serija pokazala se ključna. Odmah u prvoj seriji promašio je kapetan Bibinjaca Mateo Bralić, no u trećoj seriji novu šansu momčadi iz 1. ŽNL dao je Domagoj Torbarina ne realiziravši svoj udaraca s bijele točke. Neizvjesnost se mogla rezati nožem, a koljena su “zaklecala” Karlu Kadiji u sedmoj seriji. Nakon njega prvu “meč loptu” na raspucavanju iskoristio je Mate Lukić i odveo svoju momčad u sljedeću fazu natjecanja.


Momčad Kristijana Tute ovime je isprala gorak okusa ostavljen u ustima nakon prošlog vikenda kada su kiksali protiv Zlatne luke u ligi prošlog vikenda (1:1). S druge strane, Leo Šarić pamti i bolje dane na klupi Primorca. Prošlog vikenda Biograđani su poraženi kod Zagore iz Unešića, a sada su ispali i iz Kupa, iako su bili favoriti te još imali i domaći teren.




Bibinje će u četvrtfinalu Kupa igrati protiv Galovca. Ostali parovi četvrtfinala su Zadar-Hrvatski vitez, Škabrnja ’91-Abeceda sporta te Nova zora-Polača. Sve utakmice igraju se 27. ožujka od 16 sati.


PRIMORAC  7 (1)


BIBINJE  8 (1)


BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Sutkinja: Martina Matijević. Pomoćnici: Katuša i Čulina. Strijelci: 1:0 Lazarevski (33′), 1:1 L.-L. Lisica  (49′). Kazneni udarci: Za Primorac zabijali Kulaš, Lazarevski, Bitunjac, Jurišić, Š. Mrkić i Vučković, za Bibinje T. Mrkić, L. L. Lisica, Gambiraža, Jurjević-Adžić, Osmančević, Lonić i Lukić.


PRIMORAC: Čulin (od 83′ Stojanov), Gambiraža (od 70′ Žulj), Torbarina, Kulaš, Bitunjac, Vodopija (od 53′ Okechukwu (od 83′ Stokić)), Birkić (od 70′ Mrkić), Lazarevski, Musa, Vučković, Jurišić. Trener: Leo-Beklija Šarić.


BIBINJE: M. Lisica, Lonić, Čule, Osmančević, L. L. Lisica, Mrkić, Jurjević-Adžić, Lukić, Bralić, Milanović (od 90′ Delija), Gambiraža. Trener: Kristijan Tuta.