Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

TALENTIRANI SKAKAČ U VODU

Mateju Nevešćaninu nagrada Dražen Petrović: 'Jako sam sretan i ponosan'

Autor: Alen Plahinek

12.09.2023. 10:16
Mateju Nevešćaninu nagrada Dražen Petrović: 'Jako sam sretan i ponosan'

Foto: Arif Sitnica



Hrvačica Veronika Vilk, tenisač Dino Prižmić, sportski par Matej Nevešćanin i David Ledinski te odbojkaške kadetkinje i rukometni juniori laureati su glavnih kategorija, a juniori Hajduka dobitnici posebnog priznanja Nagrade Dražen Petrović koju je Hrvatski olimpijski odbor jučer dodijelio 17. godinu zaredom.


Nakon što je prošle godine skakač u vodu Matej Nevešćanin, član KSV Zadar 2011 bio sportaš najveća nada, ove je godine otišao i korak dalje. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Montrealu, s Davidom Ledinskim (KSV Nemo), osvojio je srebrno odličje u sinkro dasci na tri metra. Tim ostvarenjem zaslužili su epitet najuspješnijeg sportskog para u HOO-ovu izboru.


– Jako sam sretan i ponosan. Ova nagrada puno znači meni i Davidu. Uživamo u zajedničkim nastupima i vjerujem da ćemo i u seniorskom uzrastu imati što za reći, nedavno smo na Svjetskom seniorskom u Japanu bili petnaesti. Hvala svima, sve ovo nam je još jedan dodatan motiv kako bi bili još bolji. Prostora za napredak imamo još jako puno i ovo priznanje nam je i velika obveza nastaviti dalje još jače trenirati, pa niti novi vrhunski rezultati neće izostati – izjavio je Nevešćanin.


Foto: Luka Stanzl/PIXSELL