Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sjajan kraj Wimbledona

Mate Pavić titulom okrunio travnatu sezonu

Autor: Alen Plahinek

13.07.2023. 21:41
Mate Pavić titulom okrunio travnatu sezonu

Foto: Reuters



Hrvatska četvrto izdanje Wimbledona zaredom ima svog pobjednika! Nakon Ivana Dodiga i Latishe Chan 2019. godine, Nikole Mektića i Mate Pavića 2021. godine, Milija Poljička 2022. godine, na scenu je ponovno stupio Mate Pavić koji je u paru s Ukrajinkom Lyudmylom Kichenok osvojio wimbledonski turnir mješovitih parova. U finalu su bili od Belgijca Jorana Vliegena i Kineskinje Yifan Xu rezultatom 6:4, 6:7 i 6:3.


Bilo je  to finale epskih razmjera koje je gotovo do ludila dovelo sve hrvatske teniske fanatike nakon što su Pavić i Kichenok u drugom setu “prokockali” meč loptu i potom otišli u treći set. No, krenimo ispočetka. Mirno i staloženo otvorili su meč Hrvat i Ukrajinka i u sedmom gameu prvog seta, bez da su izgubili poen rade break, koji im je u končanici bio dostatan za vodstvo u setovima u velikom finalu. Drugi set je otišao u tie-break u kojem su Pavić i Kichenok imali tu famoznu  meč loptu, međutim nisu uspjeli iskoristiti ponuđeno. Sve se riješavalo u trećem setu u kojem su se Pavić i Kichenok na servis Ukrajinke pri rezultatu 3:3, nekako uspjeli iščupati i obraniti svoj početni udarac. Odma potom stigao je break,  a za kraj Pavić svojim servisima zaključuje čarobnu wimbledonsku priču.


Paviću je ovo bilo 12. Grand Slam finale i za sada ima šest titula. Ujedno ovo je bilo peto finale mještovitih parova i ukupno treća titula na trećem različitom Grand Slamu. Ostao mu je još “samo” Roland Garros. Ovo je treći naslov u Wimbledonu za Pavića, prvi koji nije u muškoj kombinaciji. Prvog je uzeo kao junior u parovima 2011. godine s Georgom Morganom, a drugog s Mektićem prije dvije godine.