Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Wimbledon

Elina Svitolina ipak nije uspjela, Čehinja Marketa Vondroušova postala prva finalistica Wimbledona

Autor: Hina

13.07.2023. 16:24
Elina Svitolina ipak nije uspjela, Čehinja Marketa Vondroušova postala prva finalistica Wimbledona

Foto: Marketa Vondroušova/Foto REUTERS

Vondroušova će u subotnjem finalu igrati protiv bolje iz ogleda Tunižanke Ons Jabeur i druge igračice svijeta Arine Sabalenke



Čehinja Marketa Vondroušova prva je finalistica ovogodišnjeg Wimbledona u konkurenciji tenisačica, ona je u polufinalu nadigrala Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6-3, 6-3.


Za 24-godišnju Vondroušovu, trenutačno 42. igračicu svijeta, ovo je drugi ulazak u finale nekog Grand slam turnira, prije četiri je godine stigla do finala Roland Garrosa u kojem je uvjerljivo izgubila od Australke Ashleigh Barty. No, koliko je ovo veliko iznenađenje pokazuje podatak kako je za Vondroušovu ovo peto sudjelovanje na najprestižnijem teniskom turniru na svijetu, u četiri prethodna posjeta All England Clupu upisala je samo jednu pobjedu, a sada je nanizala šest pobjeda.


S druge strane, 28-godišnja Svitolina i dalje čeka na svoj prvi ulazak u finale Grand slam turnira. Prije četiri godine je gubila u polufinalima Wimbledona i US Opena, usto ima i sedam poraza u četvrtfinalima, ali i ovo je veliki rezultat za igračicu koja je u listopadu prošle godine postala majka pa je za nastup u Wimbledonu trebala pozivnicu organizatora.




Vondroušova će u subotnjem finalu igrati protiv bolje iz ogleda Tunižanke Ons Jabeur i druge igračice svijeta Arine Sabalenke.