Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

1. HRL-jug

Maršan: Ako zaustavimo pivota, imamo velike šanse

Autor: Alen Plahinek

02.03.2024. 11:17
Maršan: Ako zaustavimo pivota, imamo velike šanse

Foto: Luka Jeličić



Novi derbi Prve HRL Jug večeras u 19 sati igraju rukometaši Zadra 1954, ovog puta u 14. kolu u gostima kod Rovinja. Nakon uvjerljive pobjede protiv Kozale u Mocirama te poraza Umaga i Zameta, momčadi s vrha ljestvice, prvenstvo se zakompliciralo i Zadrani su ponovno svega dva boda od drugog mjesta. Igrači Nina Jeraka su Rovinj pobijedili ove godine, u trećem kolu, no ovo gostovanje bit će druga »priča«.


– Bit će jako teško jer idemo u goste jako dobroj momčadi. Znamo gdje leži najveća opasnost, to su njihovi vanjski igrači Tony Zarev i Nedjeljko Jurković te pivot Matko Bolanča. Poanta je zatvoriti im igru na crti, tj. na Bolanču i ako to uspijemo imamo velike šanse za pobjedu. Cijelu sezonu vučemo problem slabog i sporog ulaska u utakmice, što nas je koštalo bodova na nekim dvobojima. Idemo na pobjedu, kao i svaku utakmicu – rekao je jedan od glavnih igrača Zadra Josip Maršan.


– Porazi koji su nam se do sada dogodili nisu nam opterećenje jer nemamo imperativ. Ideja je učiti i prilagoditi što više mlađih momaka u seniorsku momčad, a ovako visok plasman i realna borba za prva dva mjesta lige samo su dokaz koliko dobro radimo svi zajedno, ponajviše oni i nagrada su za uloženi trud.




Kapetan Ivan Čirjak će igrati unatoč crvenom kartonu u prošloj kolu kada je pogodio vratara Kozale u glavu iz sedmerca.


– Mislim da ne bi igrao da je dobio plavi karton, ovako je sve normalno. Unatoč tome, vidjelo smo i u susretu protiv Kozale koliko naši mladi mogu potegnuti i biti ravnopravni sa starijima od sebe. Neki preuzimaju ulogu nositelja igre, prije svega tu mislim na Leona Goldnera kojeg želim pohvaliti. Momak s 18 godina je jedan od najboljih bekova u ligi – zaključio je Maršan. Zadar je četvrti na ljestvici s 18 bodova, jednim više od petog Rovinja.


 


Zadranke u Trogiru


Nakon domaće pobjede protiv Metkovića, prve nakon gotovo punih godinu dana, rukometašice Zadra u 12. kolu Druge HRL Jug u nedjelju (16 sati) gostuju kod Trogira 58. Zadranke su i dalje posljednje, dok su Trogiranke pete. Favoritkinje se dakle znaju, no možda je vrijeme i za pravo izdanje Zadranki na gostovanju.