Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Promjena na klupi

Marin Oršulić novi trener HNK Zadra!

Autor: Alen Plahinek

12.07.2023. 14:55
Marin Oršulić novi trener HNK Zadra!

Foto: HNK Zadar



HNK Zadar od danas ima novog trenera. Na klupi će sljedeće sezone sjediti 35-godišnji Marina Oršulića. Prvi čovjek na klupi zadarskih plavo-bijelih lani je vodio SuperSport prvoligašku Croatiju iz Zmijavaca, ranije Jadran LP i opuzenski Neretvanac, a prije nego što je počeo trenersku karijeru, Metkovčanin je kao igrač bio najmlađi kapetan Zagreba, potom je igrao za azerbajdžanski Hazar, bugarski CSKA iz Sofije, norveški Tromsø IL, ciparsku Omoniju i korejski Seongnam gdje je zaključio profesionalnu karijeru.


Nije ovog prvi puta da će Oršulić osjetiti travnjak na Stanovima. Prije deset godina Oršulić je odigrao 20 utakmica za Zadar kada je u plavo-bijelom dresu igrao na mjestu stopera. Desetljeće kasnije Oršulić zatvara krug i otvara novo zadarsko poglavlje.


Napad na naslov


– Emotivan sam kada su u pitanju grad i klub, zato sam došao s veseljem. Očekujem dobru epizodu u Zadru i jedva čekam početi s radom. Dosta informacija dobio sam od svojih prijatelja Želimira Terkeša i Dragana Blatnjaka koji su trenirali Zadar. Klupska uprava je pored toga pokazala veliku želju, sve se poklopilo i nisam se puno mislio – kazao je Oršulić koji je unatoč vrlo dobroj sezoni u prvoligaškoj Croatiji, za nastavak karijere ipak odabrao trećeligaša sa Stanova.




– Zadar je brend bez obzira na trenutni rang natjecanja. Mnogi su bili iznenađeni ovom odlukom, ali meni je najbitniji unutarnji osjećaj koji mi govori što je najbolje za nastavak moje trenerske karijere. Odgovaraju mi velika očekivanja koja ima Zadar, jer sam se i ranije susretao sa sličnim težnjama u Jadranu i Croatiji. To je jednostavno dio trenerskog posla, očekivanja i pritisak su pravi pokretači – poručio je novi trener Zadra. Rezultatski imperativ u novoj sezoni zato je već kao naslov utisnut na prvu stranicu Oršulićeve trenerske bilježnice.


– Cilj je prvo mjesto. Dugoročno se ne vidim u ovom rangu natjecanja, zato sam došao u Zadar kako bismo napravili rezultat. Uz dužno poštovanje prema svim momčadima i trenerima u Trećoj HNL, ali za mene će sve osim plasmana u Drugu HNL biti neuspjeh – dodao je Oršulić koji će s radom početi u ponedjeljak kada će na Stanovima biti prvo okupljanje osvježene i pojačane momčadi Zadra, a ubrzo potom slijedi i prva pripremna utakmica sa Solinom.


Novi transfer


Hitri i spretni veznjak, Tin Jukić-Peladić,  iz kaštelanskog GOŠK-a novi igrač HNK Zadar, odnosno treći koji je uoči nove sezone stavio svoj potpis na vjernost zadarskom plavo-bijelom dresu.


– Dolazim u Zadar prije nego što počnu pripreme. Veselim se novoj nogometnoj sredini i gradu kojega sam, ako izuzmem utakmice, posjetio samo jednom na ekskurziji – kaže Splićanin koji će ubrzo napuniti 21. godinu, a rođendan će proslaviti na Stanovima. Jukić-Peladić zabio je pet puta protekle sezone u dresu Crvenih iz Kaštel Gomilice.


– U GOŠKU-u mi je bilo odlično. Momčad je bila odlična, atmosfera u svlačionici onakva kakva treba biti, a poklopili su nam se i rezultati. Ostali smo trećeligaši, što je bio cilj. U Zadru ipak očekujem više, želim plasman u viši rang natjecanja.