ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Ligue 1

Lyon bez Lovrena preokretom srušio Rennes

Autor: Robert Hrkać

09.04.2023. 15:20
Lyon bez Lovrena preokretom srušio Rennes

Foto: Screenshot Twitter

U prvom nedjeljnom dvoboju francuske Ligue 1, Lyon je bez Dejana Lovrena pobijedio na svom stadionu Rennes s 3 : 1. Gosti su šokirali ‘Lavove’ u 11. minuti, kada je Amine Gouiri nakon sjajne solo akcije zakucao loptu iz blizine u mrežu.


Lyon je većinom prvog poluvremena bio u podređenom položaju, ali to se promijenilo u nastavku. Prvo je bivši veznjak Bayerna Corentin Tolisso u 60. minuti preciznim udarcem iz daljine izjednačio na 1 : 1, a onda je Alexandre Lacazette okrenuo rezultat osam minuta kasnije.


Posao za domaće završio je Barcola, koji je u 79. minuti smireno pospremio loptu iza Alemdara, na asistenciju raspoloženog Cherkija. Hrvatski reprezentativac Lovro Majer igrao je za Rennes do 70. minute, kada ga je zamijenio Tait.




Ovom pobjedom momčad Laurenta Blanca još jednom je pokazala kako se nalazi u odličnoj formi. Posljednji puta poraženi su bili 17. veljače u gostima kod Auxerrea, a kada govorimo o 2023. godini imaju svega tri ligaška poraza.


Lyon je trenutno sedmi na ljestvici s osvojenih 47 bodova, dok je Rennes smješten na poziciju iznad, s 50 bodova na kontu. Oba kluba nalaze se u tijesnoj utrci za peto mjesto na kraju sezone, posljednje koje donosi eventualnu “Europu” druge godine.